четвер, 27 квітня 2017 23:30

5 порад від ортопеда, як ходити на підборах в офісі

5 порад від ортопеда, як ходити на підборах в офісі
Оптимальні підбори для офісу 5 см. Фото: Wi-Fi

Болі у стопах та гомілках під час ходьби на високих підборах можна зменшити, якщо обирати товстіший каблук та робити масаж. Про це Gazeta.ua зазначив лікар ортопед-травматолог Олександр Мурга.

Медик дав поради жінкам, для яких взуття на підборах є вимогою офісного дрес-коду.

1. Іти на роботу у взутті без підборів.

"Взувайте туфлі з каблуком у офісі. А на роботу ідіть в тому, в чому вам зручно. Це значно зменшить навантаження на ноги. Особливу приємність відчуєте ввечері, коли будете повертатися у вигідних вам капцях додому"

2. Замість підборів у 15 см обирати висоту 5-6 см.

"Невеликий каблук дозволить тримати м'язи у тонусі та навіть рекомендований людям з плоскостопістю. Якщо ваша п'ята піднята на 5 см від рівня пальців ноги, не будете тиснути на носок, відповідно зменшуєте ризик отримати таке захворювання, як плантарний фасцеїд, коли болить у відділі п'яти та пальців, а також заробити поперечну плоскостопість. Туфлі чи босоніжки з підборами в 15-20 см можете взути раз на якийсь час на вечірку, можете пару годин походити, і все"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підбори: коли доречні і з чим носити

3. Замінювати тонкий каблук на ширший.

"Від ширшого каблука менше навантаження на п'яту, якщо у взутті є якісний супінатор, стопа краще опирається та має невеликий рівень амортизації, необхідний для здоров'я ніг та хребта. Але не вірте, що модне останнім часом взуття на платформі спереду зменшує вигин - навантаження залишається"

4. Після ходьби на підборах робити масаж стопи.

"Чоловікам варто походити на курси масажу, щоб коханій жінці робити вечорами масаж стопи. Це чудово. Так само робіть вдома ванночки, спа-процедури. Можна купити індивідуальний масажер для ніг"

5. Раз на пів року відвідайте ортопеда.

"Лікар допоможе вчасно визначити проблеми - викривлення стопи, запалення, початкові ступені плоскостопості. Призначить процедури, як, наприклад, ударно-хвильову терапію. Це тип лікування, коли ударна хвиля проходить крізь тканини, масує та руйнує хворі клітини. Також допоможуть стопам ортопедичні устілки - їх можна носити постійно. З собою на прийом можна принести високе і низьке взуття, в якому найбільше ходите, щоб лікар перевірив, чи можна вам в ньому ходити. Найкраще не експериментувати і носити класичне зручне взуття".

Захистити жінок, які працюють у фірмах, вимагають у Великобританії. Міністри планують заборонити роботодавцям вписувати до дрес-коду взуття на високих підборах. Петицію проти підборів підписали 150 тисяч людей. Кажуть, що вбачають у такій вимозі ознаки сексизму. Замість шпильок пропонують ввести елегантні туфлі на пласкій підошві.

Зараз ви читаєте новину «5 порад від ортопеда, як ходити на підборах в офісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути