Ексклюзиви

Вересовий чай покращує сон

— Маю всігда в закромах сушений верес. Помагає при запаленнях. Тому настої корисні при простатиті, циститі чи каменях в нирках, — говорить Віра Яротник, 60 років, із села Олексіївка Подільського району Одеської області.

У вересні з кущів зриває верхівки із цвітом. Сушить і засипає в скляну банку. Рослина має заспокійливу, протизапальну та загоювальну дію. Настій готує з 2 ст. л. трави і двох склянок окропу. Перемішує і ставить на водяну баню на 20 хв. Охолоджує під кришкою. Цідить і приймає по 3 ст. л. після їжі двічі на день тиждень. Відвар для промивання гнійних і запалених ран робить із 5 ст. л. вересу та 1 л окропу. Доводить до кипіння і вимикає вогонь.

— Після клімаксу забула, що таке добротний сон, — каже Віра Яротник. — Помагаю собі вересовим чаєм, бо м'ятний мене не бере. Розслабляє тіло і діє за пів години. Заливаю дві чайні ложки квітів і листків склянкою окропу. Настоюю 10 хвилин і п'ю ввечері.

Вересовий настій протипоказаний при закрепах, гастритах зі зниженою кислотністю шлунка та сонливості.

Зараз ви читаєте новину «Вересовий чай покращує сон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути