Кавун містить 19 вітамінів та 11 мінералів. Завдяки клітковині та пектину налагоджує роботу кишечника й очищає організм від шлаків. Захищає від утворення тромбів. Проте дорослим на добу можна не більш як 200–300 г. Дітям додають у раціон із 2 років, починаючи з 50 г.
— Не можна накидатися на кавуни, — каже 36-річна Юлія Поворознюк, терапевт із Києва. — У ньому багато фруктози, й може підскочити цукор, початися загострення подагри. Також зрости рівень сечової кислоти, холестерину. Кавун не можна їсти людям із хворим шлунково-кишковим трактом.
Популярною стала кавунова дієта. Але треба спершу перевіритися, чи не запалена слизова шлунку. Бо м'якоть підсилює вироблення шлункового соку, який одночасно стає ще кислотнішим.
— Кавун — відмінний десерт. Після сніданку й обіду можна з'їсти 150 грамів. Будь-які фрукти намагайтеся вживати до 16:00. Чорницю, малину й смородину краще їсти не пізніше 18.00.
Коментарі