Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2024 02:20

Як найкраще заготовляти кріп на зиму. Три варіанти

Як найкраще заготовляти кріп на зиму. Три варіанти
Є кілька способів заготовити кріп на зиму. Фото: gordonua.com

Кріп можна заготовити на зиму, що дозволить насолоджуватися його свіжим смаком протягом всього сезону.

Є три ефективних способи зробити це якнайкраще, пише Gazeta.ua.

Заморожування

Один із найпростіших способів заготовити кріп на зиму - заморозити його. Потрібно розділити свіжий кріп на невеликі пучки або подрібнити його. Розкладіть кріп на листі паперу для випічки або на декілька шарів паперових рушників, щоб добре просушити. Складіть у пластикові пакети або контейнери і помістіть у морозильник. Кріп можна використовувати прямо замороженим у стравах, таких як супи, соуси або салати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити молоду картоплю - прості методи

Квашення

Ще одним способом зберегти кріп на зиму є кващення. Складіть чисті, сухі пучки кропу у велику банку. Приготуйте розчин маринаду з води, оцту, солі та цукру.

Для цього у теплій воді потрібно розчинити 1-2 ст. л. солі та 1-2 ст. л. цукру на кожні 500 мл води. За бажанням, додайте до розчину також сік з лимона або лимонну кислоту для підсилення смаку.

Залийте кріп маринадом, закрийте кришкою і залиште на декілька днів при кімнатній температурі. Після квашення кріп можна зберігати у холодильнику протягом кількох тижнів.

Сушіння

Щоб зберегти кріп на зиму, його можна висушити. Для цього кріп потрібно подрібнити та розподілити на сітці чи на листі паперу для випічки. Сушити кріп потрібно в духовці або в дегідраторі при низькій температурі (близько 40-45°C) протягом кількох годин до того часу, поки він не стане крихким. Після сушіння кріп слід зберігати у герметичному контейнері у прохолодному та сухому місці.

Ці методи дозволяють зберегти свіжість кропу і насолоджуватися його смаком у будь-який час року.

Зелень досить швидко в'яне. Однак, її термін зберігання можна значно продовжити. Для цього варто дотримуватись кількох правил.

Варто знати, що зелень залишається свіжою довше в паперових рушниках, скляних банках, пластмасових контейнерах, поліетиленових пакетах.

Зараз ви читаєте новину «Як найкраще заготовляти кріп на зиму. Три варіанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути