Болючі місячні спричиняє сидяча робота

— Жінки не поспішають обстежуватися в гінеколога. Мовляв, немає чого йти в лікарню, коли нічого не турбує. А даремно, — говорить ­столична гінекологиня 39-річна Ганна Костюшко. — Зараз жінки часто жаліються на болючі менструації.

При таких скаргах варто зробити вагінальне дослідження та ультразвукову діагностику органів малого таза. Здати аналіз на гормони, які відповідальні за скорочення матки. Якщо їхній рівень підвищений — ознака альгоменореї. Це одне з найпоширеніших порушень місячного циклу, що характеризується сильними болями під час менструацій. Вони виникають унизу живота, віддаючи трохи в стегно та поперек.

— Так буває через малорухливий спосіб життя та сидячу роботу. Тоді формуються застійні явища в малому тазі. Порушується відтік менструальної крові. Вона накопичується в порожнині матки, яка починає сильніше скорочуватися, — додає Костюшко. — Пити таблетки жменями шкідливо. Потрібно знайти один препарат, що надовго зніматиме біль.

Крім ліків, треба внормувати режим роботи та відпочинку. Лягати спати слід не пізніше 23:00 у другій фазі менструального циклу. Щоб блокувати гормони, які скорочують матку, потрібно приймати нестероїдні протизапальні засоби.

Зараз ви читаєте новину «Болючі місячні спричиняє сидяча робота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути