вівторок, 11 липня 2017 00:40

Вентилятор зволожує повітря й убиває мікроби

Автор: www.aliexpress.com
  До портативного вентилятора кріплять роз’єм для заряджання смартфона та встановлюють спеціальну програму. Через неї обирають швидкість обертання гвинта. Вентилятор живиться від акумулятора ґаджета. Безперервно може працювати більше 2 год. Вартість пристрою — 380 грн.
До портативного вентилятора кріплять роз’єм для заряджання смартфона та встановлюють спеціальну програму. Через неї обирають швидкість обертання гвинта. Вентилятор живиться від акумулятора ґаджета. Безперервно може працювати більше 2 год. Вартість пристрою — 380 грн.

— Уже тиждень не вимика­ємо вентилятор. Ганяє повітря на мінімальній швидкості. Через це прохолодно, спека невідчутна, — розповідає киянка 29-річна Лілія ­Тарасенко. Підлоговий вентилятор "Ротекс" придбала торік за 440 грн. — Купувала розібраним. Тринога з тонкого металу, але вентилятор стійкий, не падає.

Підлогові вентилятори коштують від 300 до 11 тис. грн. Ціна залежить від країни-виробника, розмірів пристрою та функцій. Найдешевші моделі зроблені в Китаї. Мають три швидкості, функцію самообертання по горизонталі й триногу, висоту якої можна регулювати.

— Купуючи пристрій, варто звертати увагу на потужність двигуна. Чим вища, тим краща продуктивність, — говорить продавець-консультант магазину техніки Олександр Гребениченко, 37 років. — Щоб визначити, якої потужності треба вентилятор, слід площу кімнати помножити на два. Скажімо, для 30 квадратних мет­рів підійде пристрій потужністю 60 ват. Необхідно звертати увагу на шум роботи двигуна. Він має бути не гучніше 30 децибел. Вентилятор не повинен привертати увагу, інакше заважатиме спати. Варто надавати перевагу моделям, у яких стійка тринога, а лопаті закриті з обох боків решіткою. Бажано, щоб спиці решітки були близько розташовані одна до одної. Тоді вентилятор точно не нашкодить дітям.

Пристрої із металевими лопатями коштують від 700 грн. Вентилятори із автоматичним спрямуванням потоку не лише по горизонталі, а й по вертикалі — від 1 тис. грн.

— Металеві лопаті міцніші, але не помічав, щоб вони краще розсіювали повітря. Так само не чув випадків, коли пластикові гвинти ламалися. У всіх моделях вартістю до 700 гривень потрібно перевіряти надійність кріплення сітки. Нерідко під час роботи вона вібрує й видає неприємні звуки. Також слід дивитися на різноманітні фіксатори голови вентилятора. Буває, що зажимна ручка із неглибоко нарізаною різьбою або зроб­лена із м'якого металу. Після перших тижнів користування перестає працювати, — каже 38-річний Юрій Савельєв, продає вентилятор у магазині неподалік столичного ринку "Юність". — Цього сезону популярними стали вентилятори із таймером. Коштують від 700 гривень. Це зручно, бо можна обрати час роботи пристрою. Але краще купувати із електронним регулятором, а не механічним. Останній нагадує таймери на радянських пральних машинках "Малютка". Працює голосно.

Вентилятори із функцією зволоження повітря коштують від 3,5 тис. грн. Зазвичай оснащені пультом, електронним таймером, потужним двигуном на 100–150 Вт. Мають резервуар на 3–5 л для води й систему перетворення її на пару. Розсіюють під час роботи.

— Це хороша альтернатива кондиціонеру — немає потоку холодного повітря, але поширюється приємна прохолодна пара. Особливо такі моделі потрібні у місцях із сухим кліматом, — каже продавець. — Проте найдешевші моделі зі зволожувальною системою краще не купувати. Зазвичай інтенсивність водяної пари там не можна регулювати, пластик неякісний. І вони не мають пам'яті на популярні налаштування. Наприклад, завжди вмикаю його на третю швидкість. Після вимкнення вона збивається. Щоразу потрібно її обирати. Якщо докласти 500–700 гривень, можна придбати такий вентилятор із системою іонізації. Він ще й знищує мікроби.

Зараз ви читаєте новину «Вентилятор зволожує повітря й убиває мікроби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути