четвер, 01 березня 2012 06:45

У спальню стелять ковролін із ворсом

Автор: фото з сайта www.wordpress.com
  Ковролін стелять на двосторонню клейку стрічку. Такий легко зняти й замінити. У моді покриття бежевого та коричневого кольорів
Ковролін стелять на двосторонню клейку стрічку. Такий легко зняти й замінити. У моді покриття бежевого та коричневого кольорів

— Затіяв ремонт у двокімнатці. Доки вирішую, чим покривати підлогу, інша робота стоїть. Дружина хоче купувати шпалери, але поки немає, до чого їх підібрати. Хотів покласти паркет, але задорого, — каже киянин Віталій Пославський, 46 років.

Консультант столичного меблевого магазину "Савоя" 32-річний Дмитро Ляшук говорить, паркет кладуть ті, хто любить класичний стиль у квартирі. Це традиційна підлога.

— Зазвичай паркет має товщину 15 міліметрів, але найкраще брати на 22. Такий — дорожчий, але й служитиме довше. Його можна шліфувати кілька разів. Краще довірити роботу майстру, бо можна неправильно нанести лак та мастику.

Для затишку в оселі радить постелити ламінат. Він візуально схожий на дорогий паркет, хоча натурального дерева не містить. Квадратний метр коштує  від 160 грн.

— Якісний ламінат прикрасить приміщення, якщо у кімнаті є дерев'яні меблі. Його легко монтувати і розбирати. Заново можна збирати три рази. Якщо набрид ламінат у коридорі, його можна перенести у спальню.

Покриття боїться гарячої води. Недорогий ламінат швидко псується, бо не витримує вологи і сильних ударів. На такому не можна пересувати крісла та столи.

— Для коридору найкраще підійде керамічна плитка. Але не варто класти полірований камінь чи глянцеву плитку. Такі надто слизькі. Краще обирати темних кольорів, бо світла плитка виглядатиме брудною.

Найдешевше покриття із лінолеуму. На спіненій основі він найкраще зберігає тепло. Зверху є захисна плівка, яка захищає від ударів. Середня ціна за метр — 60 грн. Класти його треба на ідеально гладку поверхню, щоб не утворювалися пухирі.

— У моду повертається ковролін, найчастіше вибирають теплі кольори — коричневий, бежевий. У спальню купуйте із високим ворсом, такий виглядатиме ошатно. У коридор краще стелити тонкий, тоді менше зношуватиметься.

Радить кріпити ковролін на двосторонню клейку стрічку. Тоді демонтувати старий і стелити новий набагато легше. Ковролін треба часто пилососити, бо швидко вбирає пил. Покриття коштує від 25 до 200 грн за кв. м.

Зараз ви читаєте новину «У спальню стелять ковролін із ворсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути