середа, 28 листопада 2007 15:15

Узимку носитимуть головні убори з хутра та вовни

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Хутряні шапки з видовженою потилицею будуть модними цієї зими. Північноамериканська хутряна асоціація ”Нафа” восени представила моделі з хутра у столичному ”Альта експо”. Шапки такого ж фасону, але плетені з вовняної нитки, продають у ТЦ ”Україна”
Хутряні шапки з видовженою потилицею будуть модними цієї зими. Північноамериканська хутряна асоціація ”Нафа” восени представила моделі з хутра у столичному ”Альта експо”. Шапки такого ж фасону, але плетені з вовняної нитки, продають у ТЦ ”Україна”

"Цієї зими дуже добре купують хутряні шапки, — розповідає Марта Лобода, 47 років, продавець столичного Житнього ринку. — Маємо і пєсца, і норку, і чєрнобурку".

На розкладці — хутряні берети, шапки-ушанки та класичні круглі шапки з невеликим бортом. Ціни від 400 до 1100 грн.

— Старші жінки більше купують молодіжні моделі — з китичками й кольоровими вставками, — пояснює Лобода. — Нещодавно жіночка 50 років купила норкову шапку-ушанку, розшиту маленькими балабонами. Коштувала та модель 750 гривень.

Марта Іванівна вважає, що у моді тепер така закономірність — молодиці купують більш солідний одяг, а жінки у віці — по-дитячому безпосередній.

На другому поверсі "Житнього" багато хутряних виробів. Майже всі продавці кажуть, що покупці обирають моделі за принципом "щоб личило до овалу обличчя". Зберігати хутряні шапки радять у картонних коробках із мішечком засушеної лаванди — щоб міль не зіпсувала.

У рядах із хутряними виробами трапляються ятки з плетеними та ангоровими шапками й беретами. Ціна 25–45 грн. Можна знайти моделі будь-якого кольору. Є вироби, в яких поєднано нитку різних відтінків — від світлого до темного. Дехто з продавчинь пропонує сплести шапку на замовлення — звичайну пряменьку, або ж з "руліком" унизу. Коштуватиме замовлення 30–35 грн. Плетуть за два-три дні.

На столичному ринку "Петрівка" Ольга Тітова, 34 роки, продає зимові шапки-ушанки. А ще — фасону "таблетка". Хутро поєднане з ручним, вовняним плетінням. Жінка запевняє, що такі шапки стануть найпопулярнішими в цьому сезоні.

Найкраща шапка — це капюшон

— Їх можна комбінувати з класичним пальтом і зі спортивним верхнім одягом, — вважає вона, — але старшим жінкам я не радила би такі купувати.

Коштують шапки на розкладці Тітової 320–470 грн. Є чорна, червона та сіра плетені основи.

На другому поверсі ТЦ "Україна" у відділі "Головні убори" киянка Аліна Остаповець, 23 роки, обирає зимову шапку та чорно-білий смугастий шарф. Носитиме їх із дублянкою. Запевняє, що в осінньо-зимовому номері журналу "Воґ" майже всі моделі одягнуті в шапки з видовженою потилицею, яка наче кокон спадає до лопаток. Тож собі вона вирішила купити таку саму. Шапка і шарф, вив"язані косичкою, коштують 320 грн.

Продавець-консультант відділу каже, що плетені й вельветові кашкети купують зазвичай дівчата-підлітки. Найбільшим попитом у киянок користуються шапки крупної в"язки, схожої на ручну. Фасон, запевняє, добирають виключно до овалу обличчя.

У магазині "Некст" у ТЦ "Променада" на столичній вул. Багговутівській темно-сині та чорні вельветові берети продають по 71 грн. Поруч висять плетені великою в"язкою білі — 100% акрил.

Подружжя Іванових у стоковому магазині джинсового одягу "Коллінз" на Куренівці обирає  однакові набори — шапочка (75 грн), шарф (80 грн) і рукавички (60 грн). Ірина, 24 роки, приміряє червоний комплект. Чоловікові Анатолію, 31 рік, подобається зелений. Набір в"язаний звичайною американською резинкою.

— Ледве знайшли речі з шерстяною ниткою, — говорить дівчина. — Поруч, у "Селі", перебрали два контейнери одягу. Вони доверху набиті шапочками й рукавичками, але все — 100-процентний акрил! Хто ж буде синтетику на мороз купляти?!

— А для мене найкраща шапка — це капюшон, — каже киянка Світлана Малахова, 24 роки. — Він не прибиває зачіску. Я маю дублянку з капюшоном, а тиждень тому купила болоньєву куртку, капюшон оздоблений натуральним хутром із лисички. І гарно, і тепло, і зручно, — вважає Світлана.

Високі рукавички купують до рукава три чверті

У столичному ТЦ "Променада", в магазині "Марк Аурель" розпочався розпродаж зимових рукавичок, шапок та шарфів із 30% знижкою. Довжина рукавичок — до ліктя. Прикрашені вони дрібними плетеними квітками. Коштують 90 грн.
— Такі моделі входять у моду, — каже продавець-консультант магазину. — На зиму до нас завезли багато светриків і платтячок із рукавом три чверті. Саме до такого одягу й варто купувати високі рукавички. Шапки коштують 90 грн, шарфи — 200.

Зараз ви читаєте новину «Узимку носитимуть головні убори з хутра та вовни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути