понеділок, 24 липня 2017 05:06

Що треба знати про утеплення фасадів?

  1 — стіна будинку, 2 — обрешітка , 3 — теплоізоляція, 4 — вітрозахисна мембрана, ­5 — контробрешітка, 6 — сайдинг
1 — стіна будинку, 2 — обрешітка , 3 — теплоізоляція, 4 — вітрозахисна мембрана, ­5 — контробрешітка, 6 — сайдинг

Подорожчання енергоносіїв в Україні підвищило ймовірність того, що прості українці будуть мерзнути прийдешньою зимою. Враховуючи люті морози останніх зим, можна з упевненістю стверджувати, що в більшості з нас не вистачить коштів навіть на сплату рахунків перших холодних тижнів.

Що робити? Утеплюватися! Зменшивши втрати тепла через стіни та покрівлю, можна зекономити до 40% коштів на опалення. З чого почати? Утеплюйте фасад! Але зверніть увагу — ефект буде лише тоді, коли утеплення буде реалізовано грамотно!

Сьогодні є дві принципово різні технології утеплення фасаду:

• утеплювач під штукатуркою (піно­пласт, екструдований пінополістирол чи базальтова вата високої щільності);

• утеплювач (базальтова вата) під сайдингом — ця технологія належиться до технології вентильованих енергозберігаючих фасадів, що дозволяє стінам "дихати", а значить, стіни всередині будинку захищені від плісняви.

Для більшості з нас штукатурка — це звично й традиційно, але останні роки сайдинг набуває неабиякої популярності. І для її росту є цілком конкретні причини:

1. Простий монтаж. Для оздоблення фасаду сайдингом не треба бути штукатуром 5-го розряду чи навіть професійним будівельником. Навички монтажу прості й доступні для освоєння. Також не потрібен спеціальний інструмент — достатньо електричного шуруповерта та ножівки по металу.

2. Довговічність та тривале збереження привабливого зовнішнього вигляду. Сайдинг не треба фарбувати, затирати тріщини чи обробляти спецречовинами. Поставив — і забув.

3. Різноманітність форм та кольорів даного матеріалу дозволять вибрати ідеальний варіант для найвибагливіших замовників.

Але як купити якісний сайдинг? Серед очевидних ознак поганого матеріалу слід відмітити нерівні краї панелей, зазублини на отворах для кріплень, нерівномірну товщину. Такий сайдинг більш ламкий і, швидше за все, він не витримає механічних навантажень, які несе фасад протягом року. В ньому елементарно можуть з'явитися дірки після першого граду.

Проте не завжди недоліки сайдингу є очевидними. Проблеми можуть прийти згодом. Наприклад, панелі можуть втратити колір або піти "хвилями". Спеціалісти рекомендують при купівлі сайдингу обов'язково брати гарантію на продукцію. Гарантію на продукт сумнівної якості вам просто не дадуть. Тому, якщо не хочете "сюрпризів" з вашим фасадом — обирайте продукт з гарантованою якістю. І не зволікайте з утепленням! Зима не за горами!

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про утеплення фасадів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути