понеділок, 18 травня 2020 05:25

Працювати на мінітракторі навчаються за кілька хвилин

— Торік купив мінітрактор і зрозумів, що зробив правильно, — каже 45-річний Володимир Балюк із селища Літин на Вінниччині. — Довго сумнівався, бо недешева покупка.

Обирав між трактором і мотобло­ком.­­­ Другий сильно вібрує під час роботи, менш потужний.

— Тракторець виправдовує себе цілком, — продовжує Балюк. — У цьогорічний карантин я ні до кого не ходив, про поміч не просив. Сам у березні завів тракторця, виорав. Посадив картоплю, коли ще було трохи вологи. Торік косив сіно, обробляв город.

Також Володимир Балюк орав землю сусідам.

— Цьогоріч теж замовляли, але менше, — продовжує. — Бо люди помалу складають гроші й купують самі. Якщо наймати когось зорати, то як-небудь зробить і поїде. Навесні власники техніки думають, де більше заробити, а не як краще обробити. А я орю, як мені подобається, ніхто не жене. Підлаштовую, щоб і погода була гарна. Аби посадив чи посіяв і пішов дощ. Найяскравіший приклад на картоплі. Як з'явився міні­трактор, то врожайність зросла удвічі. Доглядаю її, як зручно. Бачу, що пора підгортати — горну, а не чекаю допомоги сусіда.

Найпопулярніші трактори — потужністю 24 кінські сили.

— Техніка ефективно обробляє землю. Починають малими тракторами на 12–15 кінських сил. Справляються з усіма роботами в полі — посадка, обробка, збір урожаю. Оптимальні для власників землі площею до гектара, — розповідає менеджер із продажу сільськогосподарської техніки 43-річний Василь Кеба з Він­ниці.

До 10 га можна зорати малими тракторами. Разом із ними купують фрези, картоплесаджалки, культиватори і сівалки, плуги, інше навісне обладнання. Спеціалісти пояснюють, як користуватися. Основним навичкам водіння можна навчитися за кілька хвилин. У день придбання техніку доставляють безкоштовно.

Детальну інформацію ­можна­­ ­­­­­­­­­­­­­­дізнатися в магазині товариства "Азимут" за адресою: м. Він­ниця, вул. Брацлавська (Островського), 69, тел.: 0(67) 431 08 34, 0(96) 388 44 00, 0(432) 27 55 49.

Зараз ви читаєте новину «Працювати на мінітракторі навчаються за кілька хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути