понеділок, 12 березня 2018 00:06

Мохерові светри віджимають між двома рушниками

— У чому найчастіше плутаються господині — так це в мийних засобах, — розповідає Юлія Черемних, 54 роки, приватний підприємець. Керує пральнею в Києві. — Спосіб їх застосування вказаний на коробці. Але на це не звертають уваги — і речі псуються.

Бавовняні та лляні тканини не варто прати засобами, що призначені для виробів із вовни чи шовку. Кольорові речі з натуральних тканин перуть за температури не вище 30 градусів. Якщо порошок із хімічним відбілювачем — не вище 50 градусів.

Викручувати вироби з вовни, шовку і синтетики не можна. Їх обережно віджимають і сушать на вішалці.

— Білі вовняні речі перед пранням замочують на дві години. На 10 літрів води беруть дві столові ложки прального порошку. Температура — не вище 20 градусів.

Вовняні й шовкові вироби з жирними плямами можна прати у гірчичному розчині. Стакан сухої гірчиці трохи змочують. Розтирають, щоб вийшло рідке тісто. Потім розчиняють через марлю в 10 літрах теплої води — 40–45 градусів. Дають настоятися дві-три години. Перуть без мила і мийних засобів.

Светри або інші речі з мохеру найкраще прати вручну мийними засобами для вовни і шовку. Терти не можна. Віджимають, поклавши виріб між рушниками. Поки вологий — розчісують щіткою.

— Якщо вирішили віддати річ у пральню, треба залишити мітку. Вишивка — надійний спосіб маркування, але займає багато часу. Можна написати ініціали чорною тушшю і тут же пропрасувати їх гарячою праскою. Так отримаєте міцні мітки. Їх можна прати і навіть кип'ятити, — радить Юлія Черемних.

Зараз ви читаєте новину «Мохерові светри віджимають між двома рушниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути