понеділок, 23 липня 2018 00:25

Літній душ будують разом із туалетом

Автор: www.bostik.com.ua
  Літній душ ставлять не ближче семи метрів від криниці або свердловини. Інакше нечистоти просочуватимуться у воду
Літній душ ставлять не ближче семи метрів від криниці або свердловини. Інакше нечистоти просочуватимуться у воду

— Місця на дачі мало. Туалет на ділянці був старий, похилився, — розповідає 51-річний Іван Ніколайчук із селища Ямпіль Сумської області. — Думав ще й душ установити. Щоб було, де обмитися з городу. Вирішив одним пострілом убити двох зайців.

Спочатку викопав вигрібну яму. Залив її краї бетоном, щоб нічого не просочувалося в землю. Вона має бути не ближче 7 м до криниці. Треба, щоб до цього місця могла під'їхати асенізаторна машина й викачати.

По кутах майбутнього душу й на місці дверей викопав ями для стовпів 1 м завглибшки. На дно насипав трохи щебеню з піском. Туди поставив дерев'яні бруси, які перед цим обробив антисептиком. Завдяки цьому вони не псуватимуться від вологи. Для кріплення дверей установив ще дві стійки з бруса. Заливав їх бетоном.

Викопав біля душу канаву для стоку води. У неї поклав пластикові труби, щоб не стояла калюжа. Виставлені бруси з'єднав по периметру знизу і зверху горизонтальними перемичками. Закріпив їх болтами. Зробив міцну раму під бак із дерев'яних перемичок. Зафіксував їх між собою болтами зверху каркаса. До нього кріпив лаги, на які набив дерев'яні дошки.

— Посеред душу роблю стінку, щоб вийшло дві кімнати. Для цього прибиваю горизонтально зверху та знизу лаги. На них теж кріплю дошки.

У туалеті підлогу обшиває дошками. У них вирізає отвір, і зверху над ним робить піднесення, на яке можна буде сідати. Для цього набиває дошки. У душі дно заливає бетоном. Коли висохне, на землю в душі кладе щит зі збитих дощок, щоб між отворами стікала вода.

Утеплює дах пінопластом. Накриває шифером. На готовий дах кріпить бочку і свердлить два отвори для кріплення шланга.

— Бак для сім'ї із чотирьох осіб має бути 100 літрів. Я взяв бочку на 200. Можна придбати залізну чи пластикову. Потім пофарбувати її. Темний колір притягує сонячні промені, й не треба довго чекати нагріву води.

На даху душу встановлює бочку. До неї кріпить трубу, кран і лійку. Ставить двері на завісах.

Зараз ви читаєте новину «Літній душ будують разом із туалетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути