понеділок, 05 березня 2007 17:33

Червоні автомобілі — найаварійніші

Наукові співробітники з НДІ безпеки дорожнього руху Департаменту ДАІ МВС України взялися з"ясувати, автомобілі яких кольорів найчастіше потрапляють в аварії.

Для дослідження взяли дорожні пригоди, зафіксовані в Україні протягом останніх одинадцяти років. Більш за все ДТП реєстрували з вини водіїв, які перебували за кермом червоних, сірих, білих, синіх і зелених автівок. Найменше дорожньо-транспортних пригод сталось з вини власників чорних, жовтих, коричневих, фіолетових та оранжевих машин.

Автомобілі жовтого й зеленого кольору визнали найбільш безпечними — частка зареєстрованих в Україні таких машин удвічі більша, аніж кількість аварій, у які вони потрапляли.

Дослідження підтвердило певний зв"язок між характером людини та її смаками при виборі кольору автомобіля. Тобто за кольором фактично можна визначити, чого можна сподіватися від водія. Наприклад, молоді люди часто купують нові машини найбільш аварійного червоного кольору або ж перефарбовують їх у нього. Світова статистика свідчить, що молодь до 21 року потрапляє в аварії набагато частіше, аніж старші люди. Водії цієї вікової категорії часто перевищують швидкість та порушують правила.

Зараз ви читаєте новину «Червоні автомобілі — найаварійніші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути