неділя, 24 червня 2007 17:02

До чорно-білого одягу пасують срібні аксесуари

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Сукня київської дизайнерки Світлани Тегін із колеції весна–літо–2007. Увесь її одяг — чорно-білий. До нього моделі одягали чорні, білі та срібні аксесуари
Сукня київської дизайнерки Світлани Тегін із колеції весна–літо–2007. Увесь її одяг — чорно-білий. До нього моделі одягали чорні, білі та срібні аксесуари

"Це моя перша сукенка за останні 10 років, — каже киянка Олена Варич, 28 років. — І на роботу, і на побачення бігаю в джинсах. На серйозні зустрічі одягаю брюки".

Олена вирішила здивувати свого хлопця. Він теж звик бачити її у штанях. Погортала модні журнали, ходила по магазинах — хотілося чогось екстравагантного.  Зрештою, вирішила шити. Вибрала шовк у чорно-білу клітинку. Модель — із журналу "Космополітен".

—  Низ — в більшеньку клітинку, верх — у меншу. Пояс скомбінували. Довжину я вибрала до коліна. Спідницю пошили шестиклинкою — щоб тканина "грала" та розліталася. Ліф — із боковими виточками, які підкреслюють талію. До сукні купила туфлі на підборах. Прийшла на побачення, — сміється, — Юрко здивувався!

Підприємець столичного ринку "Петрівка" Віктор Ткаченко, 42 роки, продає чорно-білий одяг 13 років.

— Цього літа мені пощастило, — розказує чоловік. — Такі кольори дуже добре купляють. Зазвичай плаття в чорно-білу клітинку, полосочку та горох вибирають дівчата та жінки до 30 років.

Увесь одяг на розкладці Ткаченка турецького виробництва. За словами чоловіка, на базарі половина речей з Туреччини, половина — з Китаю.

— Рік на рік не випадає, — веде далі продавець. — На ці кольори бува то більший попит, то менший. Хтось придумує, що це буде модно, тоді жінки більше або менше купують товар. Чорно-білий одяг броско виглядає. Жінка в ньому привертає увагу, а не виглядає, як сіра миша. От дивіться, — показує в бік, — дівчина пішла в чорно-білому платті в горошок. Ну як на неї не звернути увагу?! А от ще одна — в спідниці і футболці чорно-білого кольору. Це ж найпопулярніша гама в усі часи!

Ліф може бути відрізним, у формі трикутничків

Цього сезону, вважає Ткаченко, модні багатоярусні сукні — все, що робить жінку об"ємною у стегнах та підкреслює талію. Ліф може бути відрізним, у формі трикутничків, бретелі — з мережива. Тканина натуральна, бажано бавовна.

На Петрівці бавовняні сукні у клітинку коштують 390–570 грн.

— Чорно-біла гама стала популярною ще взимку, — пояснює Ганна Махинич, 23 роки, продавщиця бутику столичної дизайнерки Людмили Кисленко, в "Альта Центрі" на "Петрівці" в Києві. — Чорно-білий контраст личить усім, якщо підібрати правильний крій. Однак такий одяг вимогливий до прикрас. До нього треба підбирати скромні срібні аксесуари.

Сукні з поліестру та віскози від Кисленко коштують від 2500 грн. Можна придбати окремо спідницю за 1800 грн, жакет — за 1000 грн. У комплекті виглядає, як сукня. Жінки такий одяг купують для вечірок та весіль.

45-річна Наталія торгує на столичному привокзальному ринку чорно-білими сукнями польсько-французького виробництва.

— Такі моделі треба добре шити, бо колір вимагає спеціальної викройки, — зауважує Наталя. — Українці такого не роблять. Дивіться — юбка-бутон не відрізна. На неї пішло багато тканини, тому клітинка гарно виглядає. Зроблений він із 100 процентів тафти на хлопку. Коштують костюми 1540 гривень. Дівчата часто міряють, бо гарні.

Поруч на розкладці турецькі чорно-білі сукні, по 130–160 грн.

У літніх колекціях були клітинки та горошки

Що буде модним цього літа, українські дизайнери показали торік восени на Тижні моди в Києві. У багатьох колекціях вони використали контрастне поєднання чорного й білого.
Донецька дизайнерка Наталя Глазкова шиє сукні в романтично-селянському стилі, у дрібну клітинку. Ліф на кокетці, призібраний. Невеликі рукави-ліхтарики — білого кольору. Знизу пришита біленька стрічка.
У колекції столичної дизайнерки Лілії Пустовіт сукні з легкої летючої чорної тканини вкриті дрібним білим горошком. Ліф прикритий цупкою білою гачкованою жилеткою. Сукня довжиною до литки відрізна по лінії грудей і стегон. Низ прикрашений плетеним мереживом.
Дизайнерка з Києва Світлана Тегін пошила сукні до коліна з легкої напівпрозорої тканини. Верхня частина — білого кольору, низ — у клітинку. Такою ж тканиною окантовані рукави та горловина. Моделі підперезані чорним поясом на рівні грудей, а ліф — на бретелях.

Зараз ви читаєте новину «До чорно-білого одягу пасують срібні аксесуари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути