Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2007 16:49

Фірмові навушники коштують від 100 гривень

27-річний Сергій Перегонцев їздить на роботу до столиці з Вишгорода. На дорогу в один бік витрачає більше години. У маршрутці слухає музику на mp3-плеєрі.

У крамницях пропонують два види дорожніх навушників. Вкладні — вкладаються у вушну раковину. Накладні — повністю закривають вухо.

— Спершу купив собі великі накладні навушники "Панасонік" із перемичкою, — розповідає Сергій. — Звук нормальний, але їх незручно слухати в транспорті. Наприклад, дзвонить мобільний. Навушники треба повністю зняти, повісити на шию. Маленькі в цьому плані кращі. Щоб відповісти на дзвінок, треба витягти один.

Вибирати новий прилад Сергій поїхав до технічних супермаркетів на Петрівці.

— Для mp3 краще купувати вкладні навушники, — радить продавець-консультант магазину "Комп"ютерний світ Діавест" Михайло Кішпан, 23 роки. — Вони не пропускають сторонніх звуків. Але зразу треба приміряти, чи добре сидять у вусі.

Підробки працюватимуть щонайбільше тиждень

У Києві продають сертифіковані дорожні навушники зарубіжних фірм — американської "КОСС" і німецької "Сенхейзер". Вони вважаються якісними. Але відомі марки часто підробляють. Фальсифікат пропонують під схожою назвою, не запаковують у фірмові коробочки. Треба придивлятися і до з"єднань на навушниках. Неякісний товар навіть на вигляд крихкий. Підробки працюватимуть щонайбільше тиждень.

Виробники дорожніх плеєрів — "Соні", "Панасонік", "Томсон", "Філіпс" — теж роблять навушники. Вони менш популярні, хоч коштують від 15 грн. Адже мають тонкий дріт, який швидко перетирається.

— Не всі прилади підходять для портативної техніки, — зауважує Михайло Кішпан.— Треба дивитися на показник опору. Для mp3-плеєра підходять навушники на 16 Ом. На CD-плеєр можна ставити 32 Ом. Студійні й домашні навушники розраховані на опір 60 Ом. Тому музику з плеєра чи маленького радіо в них чути гірше.

Перегонцев роздивлявся накладні навушники "КОСС" із мембраною з титановим напиленням. Така, за його словами, дає чудовий звук. У "City.com" чоловік порівняв звучання з товарами інших фірм. Однак у дорогу купив маленькі навушники "КОСС Spark Plug" із гумовою прокладкою на штекері біля "вуха". Вона захищає дріт від перетирання. У "Комп"ютерному світі Діавест" прилад коштує 114 грн. Фірма дає два роки гарантії.

Скільки коштують дорожні навушники

Фірма, модель Тип Ціна, грн Мережа
Томсон HED 54 вкладні 19 City.com
Томсон HED 112 вкладні 43 City.com
Сенхейзер PX 10 накладні 90 City.com
Сенхейзер iser MX вкладні 105 City.com
КОСС KTXPro1 накладні 106 City.com
КОСС Spark Plug вкладні 114 Комп"ютерний світ Діавест
Соні MDR-G42LP накладні 116 Комп"ютерний світ Діавест
КОСС UR 20 накладні 129 City.com
КОСС KSC24 накладні 180 City.com
Соні MDR-G64 silver накладні 185 Комп"ютерний світ Діавест

Корейці в навушники вмонтували плеєр

Південнокорейська компанія "Рітмікс" виготовила великі навушники із вмонтованим mp3-плеєром. Вони важать 52 г і відтворюють записи у форматах mp3 та WMA.
У "Рітмікс RHM-300" на краю навушника розміщені кнопки. За допомогою них можна вибрати один із дев"яти звукових режимів — залежно від стилю музики. Навушники-плеєр працюють від мізинчикових батарейок.
У Росії новинку продають в інтернет-крамницях за 2225 рублів (408 грн). До нас обіцяють завезти в середині березня. Ціну поки що не називають.

Вкладні "вуха" погіршують слух

— Вкладні навушники шкідливі для людини, незалежно від матеріалу, — каже завідувач лор-відділення Київської лікарні N1 Володимир Коробенко, 56 років. — Вони пошкоджують шкіру вушної раковини. Виникають тріщинки. А ще такі навушники трамбують сірку — від цього погіршується слух.
Накладні навушники менш шкідливі. Проте все залежить від того, скільки годин поспіль людина слухає в них музику і з якою гучністю.
— Сильні баси подразнюють слухову оболонку вуха, — зауважує доктор медичних наук, керівник групи фоніатрії лабораторії профпорушень голосу і слуху Інституту отоларингології Тетяна Шидловська, 37 років.

Зараз ви читаєте новину «Фірмові навушники коштують від 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути