вівторок, 10 жовтня 2017 05:45

Для щоденного використання купують фени потужністю до 1800 ватів

— Коли у старому фені зламалася насадка, почав пересушувати волосся, — розповідає киянка Рита Дикалюк, 23 роки. Вона нещодавно купила новий фен "Філіпс"за 1000 грн із двома насадками й системою іонізації. — Маю довге волосся. Сушу його щодня. Завдяки іонізації волосся не пересушується, лишається слухняне і блискуче.

Фени коштують від 150 до 2 тис. грн. Найпопулярніші марки — "Філіпс", "Браун", "Ровента" й "Панасонік". Коштують у середньому такі 800–1200 грн. Є й дешевші — "Ротекс", "Скарлет", "Мірта", "Маджіо". Їх ціна — від 150 грн.

— Якщо потрібен лише для сушіння волосся раз на тиждень чи на місяць, обирають пристрій із мінімальною кількістю функцій. Для укладки зачісок краще купувати техніку з набором насадок, — радить продавець-консультант магазину техніки 30‑річний Артем Романов із Хмельницького. — Є окрема категорія фенів для подорожей. Вони компактні й легкі, ручка складається — щоб не забирала місця в сумці чи валізі. Зазвичай такі не надто потужні, часто перепалюють волосся. Насадки в комплекті з феном важливі для створення зачісок. Ними можна регулювати потік повітря. Для короткого волосся краще брати пристрій із насадкою-концентратором. Вона підійде і для звичайного сушіння й укладки з розчіскою. Якщо волосся довге і йому потрібно надати об'єму, варто взяти фен-стайлер. Має багато щіток і гребінців. Для кучерявого волосся підійде фен із насадкою-дифузором. Він швидко висушує і надає волоссю об'єму.

Важлива у виборі фена потужність. Від цього залежить швидкість сушіння волосся.

— Компактні або дорожні фени слабкі — менше 1500 ватів. Потужність понад 2 тисячі ватів мають професійні пристрої. Для щоденного використання вдома підійде потужність 1200–1800 ватів. Менше — сушитимете волосся довго. Більше — пошкодить його, — говорить продавець.

Якісний пристрій повинен мати кілька температурних режимів і три швидкості — повільну, середню й максимальну. Можна регулювати інтенсивність подачі повітря й температуру від холодної до гарячої.

— У дешевих моделей температуру та швидкість регулює один перемикач. Це непрактично, бо зі збільшенням швидкості зростає температура повітря. У дорожчих пристроїв на корпусі є окремо кнопки для температурних режимів і швидкостей, — розповідає Артем Романов. — Сучасні виробники оснащують фени функцією подачі холодного повітря. Краще закріплює укладку. Не пересушити волосся допоможе функція іонізації повітря.

При виборі звертають увагу на корпус фена — наскільки він зручний у використанні. Бажано, щоб на пластику були гумові бампери, що захищатимуть його під час падіння.

— Фен повинен зручно "лягати" в руку. Краще купувати важчий. Двигун такого обмотаний металевою оболонкою. Так менше нагріватиметься і довше прослужить. Оптимальна довжина шнура — 1,5–2 метри, — говорить продавець.

Може бути коротке замикання

— Фени будь-якої марки не люблять ударів. Від цього виходять із ладу найчастіше, — говорить майстер із ремонту побутової техніки 51-річний Євген Красножон. — Усі пристрої для сушіння волосся складаються із електродвигуна, що нагнітає повітря, і спіралі для його нагріву. Від сильного удару спіралі тріскаються, може бути коротке замикання або навіть пожежа. Один клієнт нещодавно приніс мені фен на ремонт. Каже, смердить пластиком під час роботи. Я увімкнув його, й фен почав плавитися у мене в руках. Це спіраль вискочила з кріплення й почала гріти ­пластик.

Майстер радить звертати увагу при виборі пристрою на кріплення електродрота до корпусу. Якщо шнур тоненький і прикріплений до корпусу без спеціального гумового перехідника, то за рік-півтора ламається в тому місці.

Зараз ви читаєте новину «Для щоденного використання купують фени потужністю до 1800 ватів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути