середа, 04 червня 2008 15:18

Чотириметрову парасолю купують для родинного відпочинку

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Роман Карпенко зі столичного супермаркету ”Метро”, що на проспекті Григоренка, 43, показує пляжну парасолю з діаметром купола 3 метри. Парасолі світлих відтінків купують найкраще
Роман Карпенко зі столичного супермаркету ”Метро”, що на проспекті Григоренка, 43, показує пляжну парасолю з діаметром купола 3 метри. Парасолі світлих відтінків купують найкраще

"Позаторік відпочивала разом із подругою Тетяною в Алушті, — розповідає киянка Галина Діденко, 37 років. — Пляжну парасолю з собою не брали, купували на курорті. Вибрали зі світлим відтінком, під колір моря, щоб відбивала сонячне проміння".

Середню за розміром парасолю з діаметром купола 1,8 м придбали за 70 грн. Її шпиці й держак — із пластику, купол із поліестеру. Ця штучна тканина не пропускає вологи. Парасоля має металевий замок, він з"єднує дві частини складаного держака. Біля замка є важіль, купол можна нахилити під кутом 45 градусів.

— Коли йдеш на пляж на цілий день, це зручно, — каже Діденко. — Сонце упродовж дня повертається. Коли починає сильно палити, розвертали купол.

Продавець переконував Галину, що пляжна парасоля не пропускає вологи. Під невеликим дощем вона не промокала. Однак під час зливи купол почав протікати в місцях швів. Для трьох людей вона ще й замала.

Підставки жінка не купувала. Заглиблювала держак приблизно на 30 см у пісок. Парасоля витримувала незначні пориви вітру.

— У червні цього року моя подруга Оксана Павленко зібралася на море з чоловіком і 5-річним сином, — веде далі Діденко. — Попрохала допомогти вибрати парасолю.  Обійшли з нею декілька базарів. Скрізь продавали невеликі з поліестеровим куполом.

— Для відпочинку з родиною бажано купувати парасолю з діаметром купола близько трьох метрів, — радить Олена Макушенко зі столичної компанії "Альфатент". Фірма виготовляє парасолі для літніх кафе й кіосків. — Купол слід вибирати з натуральної тканини, наприклад бавовни. Він коштуватиме дорожче, але краще відбиватиме сонце й менше нагріватиметься, на відміну від штучної тканини. Якщо лежати під ним, не відчуватимете ефекту парилки. Але від дощу під такою парасолею не заховаєшся.

Шпиці в парасолі мають бути з алюмінію

Минулого тижня Павленко зайшла в супермаркет "Метро" на Позняках. Там є вибір пляжних парасоль із куполом від 2 до 4 м. Двометрова парасоля без поворотного механізму коштує 108 грн. Змінити кут нахилу можна лише в чотириметрових парасолях. Їх продають по 358 і 478 грн.

— У дорожчої чотириметрової парасолі тканина має тефлонове покриття, — пояснює заступник керівника відділу сезонних товарів супермаркету "Метро" Роман Карпенко, 21 рік. — Під нею можна заховатися від невеликого дощу.

Для родинного відпочинку Роман порадив купувати парасолю з куполом діаметром не менш як 3 м. Її можна встановити на пляжі або біля будинку. Шпиці мають бути з алюмінію. Вони надійніші за пластикові, не зламаються од вітру.

— Велику парасолю потрібно встановлювати на підставку — пластикову платформу, яку наповнюють водою чи камінцями, — радить Карпенко. — Тоді вона буде стійкішою. При шквальному вітрі парасолю краще скласти.

Оксана вибрала світлу чотириметрову пляжну парасолю з вологостійкою обробкою тканини. Перш ніж купувати, жінка відкрила її, перевірила, чи всі шпиці цілі. Звернула увагу також, чи добре спрацьовує пружина замка.

У відпустку Павленки їхали власним автомобілем. Парасолю поклали на багажник, поряд із наметом і надувним човном.

Зараз ви читаєте новину «Чотириметрову парасолю купують для родинного відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути