понеділок, 07 травня 2018 00:25

Біопрепарат допоміг прибрати подвір'я

— У спадок дістався гарний будинок під Вінницею. Із початком весни вирішили прибрати територію. Згребли купу бур'яну, напівгнилих штахетин, опалого листя. Шукали, куди то все подіти. Сусід порадив полити відходи біопрепаратом. За місяць наш бур'ян перетворився на перегній, — каже вінничанка 30-річна Оксана Іващук.

Препарат містить мікроорганізми, що харчуються органікою. Вони починають "працювати" тільки у вологому середовищі, як-от зливні ями, туалети, каналізаційні та стічні системи.

— Це незамінний препарат для кожної родини, — розповідає консультант садового магазину у Вінниці Олександр Мельничук, 35 років. — Найефективніший там, де є органічні відходи. Радимо застосовувати в надвірних туалетах, чистити ним стоки каналізації, унітази й ванни. Біопрепарат добре розчинить волосся та залишки їжі і при цьому не пошкодить пластикові труби. Торік ми проводили цікавий експеримент: навесні, коли скосили у дворі траву, полили її біопрепаратом. За два тижні стала перегноєм. Поряд залишили таку ж купу трави, щоб сама перегнила. Чекали аж до наступної весни.

Аби уникнути проблем із каналізацією та вигрібною ямою, туди щотижня вливають по склянці біопрепарату.

— Заповнена вигрібна яма в селі — це клопіт. Доки знайдеш асенізаторну машину, викличеш її, доки вона приїде, то вже все село знатиме — звідки смердить. А ще ж, зазвичай, це стається на вихідні. Щоб такого не було, слід регулярно користуватися біопрепаратом. І з ями тектиме чиста вода. Її можна відкачати звичайним насосом, — говорить Олександр.

Біопрепарати застосовують також у хлівах для тварин і птиці.

— Улітку при високих температурах сморід там підсилюється. Тому в приміщеннях, де утримують велику рогату худобу, свиней, курей та кролів, краще використовувати біопрепарат для хлівів. Клітки будуть чистими, без запаху. Цей препарат безпечний для тварин. В чистоті вони краще набирають вагу, менше хворіють, — додає консультант.

Зараз ви читаєте новину «Біопрепарат допоміг прибрати подвір'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути