середа, 05 березня 2008 14:09

"Батерфляй ленд" продає подарунки з живими метеликами

Автор: фото: Сергій БРУНЬ
  Директор київської фірми ”Батерфляй ленд” Олена Малікова показує денного метелика Данаїда, якого називають Монарх. Цей вид метеликів живе в Китаї і Малайзії. У період міграції вони перелітають на відстань до трьох тисяч кілометрів. У ”Батерфляй ленді” так
Директор київської фірми ”Батерфляй ленд” Олена Малікова показує денного метелика Данаїда, якого називають Монарх. Цей вид метеликів живе в Китаї і Малайзії. У період міграції вони перелітають на відстань до трьох тисяч кілометрів. У ”Батерфляй ленді” так

Столична фірма "Батерфляй ленд" продає живих метеликів. Такими подарунками-сюрпризами торгує 7 років. Метеликів приносять у конверті чи великій коробці. Коли пакунок відкривають, комаха вилітає і кружляє кімнатою.

— На весілля замовляють салют із метеликів, — розповідає Наталія Боякова, 20 років, із фірми "Батерфляй ленд". — Купують 50 або 100 комах різного розміру та забарвлення. Коли вони одне за одним вилітають зі святкової коробки, це схоже на феєрверк.

Метелики кружляють кімнатою кілька хвилин, потім сідають на квіти чи біля вікна. Тоді їх можна взяти за крильця і сховати в коробку.

Частину метеликів вирощують на фірмі з лялечок. Інших привозять з-за кордону.

У теплому й вологому повітрі метелики живуть близько двох тижнів. У зволоженій кімнаті вони будуть активними. Увечері треба слідкувати, щоб комахи не залетіли до плафона люстри.

Маленьких метеликів годують 10-відсотковим цукровим чи медовим сиропом. Великі люблять густіший. Підійде 20-30% розчин абрикосового варення. Комаху слід взяти за крильця і піднести до блюдця із краплею їжі. Метелик відчує запах джему і випустить хоботок.

Комаха коштує $20–40. Ціна залежить від її розмірів та унікальності. По Києву сувенір привезуть упродовж 4–6 год. після замовлення. Обійдеться це у 25–30 грн залежно від віддаленості району. Більше трьох метеликів доставляють безкоштовно. Якщо плануєте замовити метеликів за межі столиці, то перед святами це слід робити заздалегідь. Так радять у компанії.

Коли метелик гине, його можна засушити.

Зараз ви читаєте новину «"Батерфляй ленд" продає подарунки з живими метеликами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути