понеділок, 03 грудня 2018 00:05

Акрилову фарбу наносять у два шари

— Цьогоріч запланувала зробити у квартирі косметичний ремонт. Вирішила покрити стіни фарбою. Та боюся помилитися. Подружка пофарбувала стіни у ванній акриловою, так вона швидко облізла, — розповідає 31-річна Тетяна Сміюн з Одеси.

— Фарби обирають залежно від типу кімнати. Для ванни й кухні ліпше підійде стійка до вологи, яка має у своєму складі антибактеріальні й антиплісняві добавки. Також важливо враховувати тип поверхні, на яку наноситимете, — каже столичний дизайнер Вероніка Білоніжко, 29 років.

Для гіпсокартону, штукатурки чи дерева краще обрати полівінілацетатну емульсійну фарбу. Вона висихає швидко, стійка до вицвітання й грибків. Стійкими до вологи є емульсійні латексні фарби. Змити їх із поверхні майже неможливо.

— Не реагують на вологу вододисперсійні фарби. Їх можна сміливо мити, навіть із додаванням мийних засобів.

Акрилові фарби теж досить ­довговічні. Сохнуть швидко. Однак підвищену вологість і низькі температури переносять ­погано.

— Для ванни й кухні акрилова не підійде — там надто вогко для неї. А от для спальної кімнати чи вітальні таку фарбу можна сміливо брати. Акрилову рекомендують наносити у два шари.

Зараз ви читаєте новину «Акрилову фарбу наносять у два шари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути