понеділок, 03 грудня 2007 18:12

"Айпод нано" безперервно грає більше доби

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Новий МР3-плеєр ”Айпод нано” компанії ”Ейпл” — тонкий, менший від мобільного телефону ”Нокія”
Новий МР3-плеєр ”Айпод нано” компанії ”Ейпл” — тонкий, менший від мобільного телефону ”Нокія”

Восени цього року у столичних магазинах "Юнітрейд" почали продавати останню версію МР3-плеєра "Айпод нано" з пам"яттю на 4 та на 8 Гб. Порівняно з попередньою, ця модель менша по висоті, але ширша. На рідкокристалічному дисплеї тепер можна переглядати фільми й відеокліпи, грати в ігри. Кореспондент "ГПУ" отримав від компанії-виробника "Айпод нано" з пам"яттю на 8 Гб для тижневого тестування.

Людині, яка ніколи раніше не користувалася музичними програвачами "Айпод", знадобиться щонайбільше 10 хв., щоб розібратися як він працює. Усе зроблено просто. Ліворуч на екрані — список опцій, праворуч — відтворюється обкладинка альбому або піктограма обраної функції.

15-річному киянинові Кирилу Рассохіну торік батьки купили попередню версію "Айпода". Перевагою нового "Айподу Нано" хлопець вважає можливість дивитися відео, його компактність та легкість. До того ж у графіці для ігор з"явилося більше спецефектів.

У попередній моделі була функція блокування кнопок від випадкового вмикання. В оновленій — можна поставити свій код-замок. Власник набирає цифри, які запам"ятовує прилад. Без цього коду екран не вмикається. Для блокування треба знайти у списку й натиснути функцію — "блокувати екран". З допомогою коліщатка прокрутки набрати комбінацію цифр. Але якщо цей код забути, доведеться повністю міняти програмне забезпечення плеєра.

Ємність батареї нового "Айподу нано" виявилася навіть більшою, ніж обіцяли виробники. Прилад працював без підзарядки 25 год., а не добу, як пишуть у характеристиках. За півгодини заряд відновився на чверть. Для повної зарядки виробники радять під"єднати плеєр до комп"ютера на 3 год.

Розібрати "Айпод нано" самому неможливо. Навіть ретельно розглянувши його з усіх боків не знайдете жодного шурупа. Якщо плеєр "завис", його не завжди можна розблокувати. Адже витягти батарею, як у мобільному телефоні, не вийде. Виробники радять у таких випадках перезавантажити програвач: вимкнути блокування клавіш ("Hold"). Натиснути на кнопку "Меню" і утримувати її кілька секунд. Або натиснути й утримувати кнопку пуск ("Plаy"). Під час нашого тестування плеєр теж "завис". І не реагував на жодні команди. Розблокувався лише коли розрядилася батарея.

Без коду екран не вмикається

— Коліщатко прокрутки — "клік вік" — яким можна гортати альбоми й регулювати звук, стало меншим і тоншим. Тому на моєму старому плеєрі воно зручніше, — вважає Кирило Россохін.

Перенести в "Айпод" музику чи зображення можна лише тоді, якщо у приладі є програма "Айтюнс". Спершу треба зареєструвати плеєр на англомовному сайті компанії-виробника "Ейпл". Потім скачати програму (http://www.apple.com/itunes/download). Тоді дозволяється купувати музику й відео в міжнародній інтернет-крамниці "Ейпла", або переганяти свої компакт-диски. Завантаження програм із сайту — одна з головних особливостей "Ейпла". Більшість виробників портативних програвачів давно від такого обмеження відмовилися.

Компанія "Ейпл" постійно модернізує інтернет-версії доступу. Програма "Айтюнс 7.0", яка стояла на комп"ютері Рассохіних, для нового "Айподу нано" не підходить. Він уже працює з програмою "Айтюнс 7.5".

У наборі до плеєра — мінімум комплектуючих. Щоб повноцінно користуватися всіма можливостями програвача: записувати голос на диктофон, підключати до телевізора чи колонок, перехідники доведеться купувати окремо. Також окремо продають адаптер для зарядки від мережі. У комплекті є USB-дріт. "Айпод Нано" з пам"яттю на 8 Гб у "Юнітрейді" коштує 1350 грн. В інших магазинах техніки — 1550 грн.

Після плеєрів "Айпод нано" і "Айпод класик" представники "Ейпл" завезли в Україну "Айпод тач" із сенсорними кнопками й великим екраном, який нагадує їхній телефон  "Айфон". "Айпод тач" уперше показали в Києві в жовтні, під час святкування 6-річчя "Айподу". Днями він з"явився в київських магазинах. Новинка коштує 2700 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Айпод нано" безперервно грає більше доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути