понеділок, 30 листопада 2015 05:15

Яйця в інкубаторі треба провітрювати і трохи охолоджувати

Автор: ФОТО З САЙТА www.kiev.ko.olx.ua
  Найкращі інкубатори зроблені з пінопласту або пластикові, утеплені. Добре зберігають тепло
Найкращі інкубатори зроблені з пінопласту або пластикові, утеплені. Добре зберігають тепло

57-річний Володимир Лаврик із села Садове Літинського району на Вінниччині цього року вдосконалив свій інкубатор. Придбав автоматичний перевертач яєць.

— Інкубатор треба готувати з осені. Весною люди розбирають усе, нема запчастин, — каже. — Восени мию його, дезінфікую розчином спирту, просушую на батареї, перевіряю справність термометра. Поміняв вісім інкубаторів. Тямлю в них добре. Собі ремонтую і сусідам підказую.

Радить звертати увагу на корпус. Найкращі — зроблені з пінопласту або пластикові, утеплені. Добре зберігають тепло, не вбирають вологу.

— В інкубаторі має бути терморегулятор. Цифровий, на відміну від механічного, дозволяє підтримувати всередині задану температуру з точністю до 0,1, в деяких 0,5 градуса. Це вкрай важливо. Перегрів і недогрів яєць у процесі інкубації негативно позначається на кількості та якості пташенят, — каже Лаврик. — Без вентилятора можна обійтися. Під птахою не всі яйця гріються однаково. Достатньо, щоб в інкубаторі був спеціальний отвір для вентиляції. Варто звернути увагу на обігрів. Краще, якщо інкубатор гріють не лампою, а спеціальним тепловим шнуром. Тоді буде темно, як і в природних умовах при висиджуванні яєць.

Перевертати яйця в інкубаторі на 20 і 80 штук краще вручну. В промислових, де гріють понад тисячу яєць, це робиться автоматично.

— Яйця щодня потрібно провітрювати і трошки охолоджувати, — каже Лаврик. — Птаха встає поїсти і попити води. Це міф, коли продавці розповідають, що добре, коли регулятор перевертає яйця кожні 2–3 го­дини. Достатньо трьох разів на день. Також варто звернути увагу на гарантійне і післягарантійне обслуговування. При перепаді напруги інкубатори перестають гріти.

Коштують від 400 грн без автоматичного перевертача та від 600 — з ним.

— Для дому оптимально мати два інкубатори на 20 яєць та на 80. Апарати українських виробників не поступаються ціною та якістю.

Зараз ви читаєте новину «Яйця в інкубаторі треба провітрювати і трохи охолоджувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути