понеділок, 10 лютого 2020 00:50

Заливний пиріг начиняють грибами

Автор: skalozyb-comedy.ru
  Заливний пиріг подають гарячий. Добре смакує з кисло-солодкими соусами і сметаною
Заливний пиріг подають гарячий. Добре смакує з кисло-солодкими соусами і сметаною

— Заливні пироги готуються швидко й просто. Зайвої мороки з тістом немає, — каже одеситка 37-річна Надія Золотар. — Заколотив, залив — і в духовку. Начинку можна покласти будь-яку, від консервів із картоплею до тушкованого ­фаршу.

Найчастіше готую з грибами й капустою. Такий виходить ситний, із ніжною текстурою. Беру четверо яєць, 150 грамів вершкового масла, 250 мілілітрів кефіру жирністю від 2,5 відсотка, 200 грамів борошна, 400 грамів печериць, пів кілограма капусти, три цибулини, крупну морквину, по пів чайної ложки меленого коріандру й сушеного базиліку, три зубці часнику, по столовій ложці цук­ру й насіння льону, по пучку кропу й петрушки, 3 грами розпушувача, чайну ложку солі без гірки, перець за смаком.

Капусту дрібно шинкую. Моркву тру на крупній тертці. Цибулю ріжу півкільцями. Гриби — на четвертини. На оливковій олії обсмажую цибулю з морквою. Додаю капусту й гриби. Тушкую 7 хвилин. Солю й перчу. Додаю спеції, зелень і пропущений через прес часник.

Тушкую ще 5–7 хвилин. Далі збиваю яйця з сіллю й цукром. Додаю до них теп­лий кефір, розтоплене масло й насіння льону.

Окремо змішую борошно й розпушувач. Просіюю їх. Додаю до яєць із кефіром. Перемішую. Половину суміші заливаю у змащену маслом форму.

Зверху викладаю капусту з грибами. Заливаю рештою тіста. Випікаю при 190 градусах 35–40 хвилин. Готовність перевіряю зубочисткою.

Також роблю начинку з фаршу.

Беру пів кілограма яловичини, пропускаю через м'ясорубку. У сковороді розігріваю олію і обсмажую до золотистого кольору дрібно нарізану цибулину. Викладаю фарш, додаю пів чайної ложки мускатного горіха й стільки ж коріандру. Солю та перчу за смаком. Перемішую і готую м'ясо 2–3 хвилини.

Вливаю склянку води й тушкую на середньому вогні, доки вся рідина випарується. Викладаю у сковороду дрібно нарізані пів пучка пет­рушки і кілька гілочок базиліку. Перемішую. Вимикаю вогонь і залишаю на кілька хвилин під кришкою.

Далі печу так само. Пиріг до столу подаю гарячий. Добре смакує з кисло-солодкими соусами.

Зараз ви читаєте новину «Заливний пиріг начиняють грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути