
— У сезон кабачків головне не забувати про вишні, — каже 41-річна Вікторія Ісаєнко зі Львова. — З них виходить шикарний торт.
Очищує 500 г вишень. Перекладає в сито, щоб стік зайвий сік. Збиває міксером шість яєць, поступово всипає 300 г звичайного та пакетик ванільного цукру. Змішує до однорідності. Додає 200 г розтопленого масла, перемішує тісто. Всипає 400 г борошна, 18 г розпушувача та збиває до однорідності.
За густиною тісто має нагадувати жирну сметану.
Розділяє тісто на три частини — для коржів. Дно трьох 20-сантиметрових форм для запікання встеляє пергаментом. У кожну виливає тісто, викладає вишні. Якщо багаті на сік, присипає манкою. Випікає 30–40 хв. за температури +180°C.
Для крему змішує 200 мл молока з двома упаковками пудингу, щоб не було грудочок. Вливає в сотейник 400 мл молока, додає 12 ст. л. цукру та доводить до кипіння, помішуючи. Додає розведений пудинг і варить крем на малому вогні до загустіння.
Збиває 300 грамів м'якого масла до пишності, поступово додає в пудингову масу. Розділює крем на три частини. Змащує торт і перекладає в холодильник на ніч.
Десерт прикрашають свіжими ягодами.
— Обожнюю вишні в десертах, — говорить 31-річна Ганна МАГНІТЯНСЬКА із Запоріжжя. — Особливо смачно поєднуються із сиром.
Змішує 240 г борошна і 1 ч. л. розпушувача, 100 г цукру, 150 г масла. Перетирає в крихту, вбиває яйце та перемішує. Збирає тісто в кулю, загортає в плівку та кладе в холодильник на 30 хв.
Для начинки збиває блендером 500 г кисломолочного сиру, 100 г цукру, два яйця, 120 г сметани.
Форму для запікання застеляє пергаментом. Викладає тісто, формує борти. Виливає сирну начинку та 320 г очищених від кісток вишень. Пиріг випікає годину за температури +180°C.
— Для домашніх чаювань готую вишневий пиріг, — продовжує Магнітянська.
Поєднує 200 г борошна, 100 г масла, 100 г цукру, яйце. Замішує тісто і ставить у холодильник на 20 хв. Форму для запікання посипає двома столовими ложками манки. Викладає половину тіста й формує бортики. Іншу частину тонко розкачує та нарізує смужками.
200 г очищених вишень посипає 2 ст. л. крохмалю, щоб не пустили зайвий сік. Викладає на тісто. Прикрашає смужками, формуючи решітку. Змащує пиріг збитим яйцем, посипає кунжутом. Випікає 30–35 хв. за температури +180°C.
Вишневий пиріг подають із компотом.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Коментарі