четвер, 07 липня 2022 00:30

Вишневий торт змащують пудинговим кремом

Автор: Вікторія Ісаєнко
  Вишневий торт має освіжаючу кислинку, в спеку найкраще смакує з охолодженим компотом зі свіжих ягід
Вишневий торт має освіжаючу кислинку, в спеку найкраще смакує з охолодженим компотом зі свіжих ягід

— У сезон кабачків головне не забувати про вишні, — каже 41-річна Вікторія Ісаєнко зі Львова. — З них виходить шикарний торт.

Очищує 500 г вишень. Перекладає в сито, щоб стік зайвий сік. Збиває міксером шість яєць, поступово всипає 300 г звичайного та пакетик ванільного цукру. Змішує до однорідності. Додає 200 г розтопленого масла, перемішує тісто. Всипає 400 г борошна, 18 г розпушувача та збиває до однорідності.

За густиною тісто має нагадувати жирну сметану.

Розділяє тісто на три частини — для коржів. Дно трьох 20-сантиметрових форм для запікання встеляє пергаментом. У кожну виливає тісто, викладає вишні. Якщо багаті на сік, присипає манкою. Випікає 30–40 хв. за температури +180°C.

Для крему змішує 200 мл молока з двома упаковками пудингу, щоб не було грудочок. Вливає в сотейник 400 мл молока, додає 12 ст. л. цукру та доводить до кипіння, помішуючи. Додає розведений пудинг і варить крем на малому вогні до загустіння.

Збиває 300 грамів м'якого масла до пишності, поступово додає в пудингову масу. Розділює крем на три частини. Змащує торт і перекладає в холодильник на ніч.

Десерт прикрашають свіжими ягодами.

— Обожнюю вишні в десертах, — говорить 31-річна Ганна МАГНІТЯНСЬКА із Запоріжжя. — Особливо смачно поєднуються із сиром.

Змішує 240 г борошна і 1 ч. л. розпушувача, 100 г цукру, 150 г масла. Перетирає в крихту, вбиває яйце та перемішує. Збирає тісто в кулю, загортає в плівку та кладе в холодильник на 30 хв.

Для начинки збиває блендером 500 г кисломолочного сиру, 100 г цукру, два яйця, 120 г сметани.

Форму для запікання застеляє пергаментом. Викладає тісто, формує борти. Виливає сирну начинку та 320 г очищених від кісток вишень. Пиріг випікає годину за температури +180°C.

— Для домашніх чаювань готую вишневий пиріг, — продовжує Магнітянська.

Поєднує 200 г борошна, 100 г масла, 100 г цукру, яйце. Замішує тісто і ставить у холодильник на 20 хв. Форму для запікання посипає двома столовими ложками манки. Викладає половину тіста й формує бортики. Іншу частину тонко розкачує та нарізує смужками.

200 г очищених вишень посипає 2 ст. л. крохмалю, щоб не пустили зайвий сік. Викладає на тісто. Прикрашає смуж­ками, формуючи решітку. Змащує пиріг збитим яйцем, посипає кунжутом. Випікає 30–35 хв. за температури +180°C.

Вишневий пиріг подають із компотом.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Вишневий торт змащують пудинговим кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути