пʼятниця, 02 липня 2010 04:23

У суп кладуть смажену картоплю

25-річна Світлана Єднак із міста Бродів на Львівщині за півгодини готує суп-пюре з щавлю. Рецепт дала кума.

— Люблю експериментувати на кухні, збираю різні рецепти. Для приготування супу беру 400 грамів свіжого кваску, 80 — домашньої сметани, середню цибулину, чотири картоплини, кілька зубчиків часнику, дві столові ложки олії, зелену цибулю та кілька шматків хліба, білого або чорного. Покришену цибулю смажу, додаю нарізану кубиками картоплю, подрібнений часник і смажу ще приблизно 5 хвилин. Потім доливаю літр води і тушкую не довше 10 хвилин. Насамкінець додаю подрібнений квасок. Через кілька хвилин суп знімаю з вогню.

Далі Світлана збиває все блендером до однорідної маси та знову доводить суп до кипіння. Додає сіль і перець за смаком. Заправляє сметаною.

— Страва буде смачнішою, якщо її їсти з зеленою цибулею та грінками. Їх готую сама. Для того на суху сковорідку викладаю кубики свіжого хліба, підсмажую їх або підсушую.

Зараз ви читаєте новину «У суп кладуть смажену картоплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути