Киянка Наталя Давиденко готує шипшиновий пунш із червоним вином. Напій уперше скуштувала на відпочинку в Словаччині.
— У Європі пунш популярний, ним пригощають на сімейних святах, зустрічах. Робити напій просто. Замочую 50 грамів ягід шипшини в 3,5 склянках холодної води. Залишаю на три години. У тій же воді кип'ячу їх хвилин 5, проціджую через марлю. Згодиться й пластмасовий друшляк, аби не металевий. Каструля має бути емальованою. Інакше метал окислиться у відварі. Це зіпсує смак.
Додає в напій 100 г цукру, півлітра червоного сухого вина. Розмішує і підігріває на маленькому вогні. Вичавлює сік із двох солодких апельсинів. Пунш подають гарячим.
×
Коментарі