Ексклюзиви
понеділок, 06 липня 2009 18:24

У фарш для домашніх сосисок ллють молоко

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  До складу домашніх сосисок за рецептом вінничанки Ольги Прокопович входять жирне м’ясо, борошно, цибуля, молоко, яйця, спеції. Ковбаски можна варити або запікати
До складу домашніх сосисок за рецептом вінничанки Ольги Прокопович входять жирне м’ясо, борошно, цибуля, молоко, яйця, спеції. Ковбаски можна варити або запікати

35-річна Ольга Прокопович із Вінниці готує удома сосиски.

— Не можу їсти купленої ковбаси, відколи побачила, з чого її роблять, — каже вона. — У санстанції працюю, тому довелося походити по м"ясокомбінатах. Якщо є хоча б 20 відсотків м"яса — це вже дуже хороша ковбаса. А ще туди кидають усякі ненатуральні домішки.

Рецепт домашніх сосисок Ользі порадила знайома, яка працює в ресторані.

— Беру кілограм жирної свинини, перемелюю її у блендері, щоб на вигляд була як у куплених сосисках. Добавляю величеньку цибулину і також дрібно перемелюю. Сюди ж додаю стакан піджареної до золотистого кольору муки, стакан молока, п"ять яєць. Усе це солю, перчу, добре перемішую.

Сумішшю жінка начиняє тонку свинячу кишку.

— Купляю кишки на базарі. Добре їх мию і чищу, солю, добавляю трохи уксусу, щоб зняти запах. Начиняю на м"ясорубці за допомогою трубки. Кожну сосиску перев"язую ниткою.

Ольга зауважує, що замість кишки можна взяти плівку для сосисок. Вона теж є на базарі, зазвичай у наметах, де продають поліетиленові пакети. Десять метрів плівки коштує у Вінниці 4,7 грн.

Із кілограма виходить 30 невеличких сосисок

— Мені в пльонці не дуже сподобалося, бо коли варила сосиски, вони полопали, а в кишці не лопають.

Із кілограма виходить 30 невеличких сосисок. Закладає їх у морозилку. Потім кидає в суп або відварює до макаронів чи каші.

— Варю їх у підсоленій воді протягом п"яти хвилин, усім подобаються, — каже Ольга Прокопович.

Вінничанка Мирослава Томащук, 50 років, також спробувала приготувати домашні сосиски.

— Зробила все за рецептом, — розповідає. — Поки робила, вони такі гарні, розові були, а як зварила, посіріли. Але на смак сподобалися.

Частину сосисок Мирослава запекла у духовці на невеличкому вогні протягом 20 хв.

— Печені сподобалися більше. Вони і колір гарніший мають, і пахнуть смачніше. Наступного разу запікатиму.

Зараз ви читаєте новину «У фарш для домашніх сосисок ллють молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути