понеділок, 08 липня 2019 07:45

Торт Кротову нірку ніч тримають у холодильнику

Автор: www.russianfood.com
  Готовому торту  Кротова нірка надають форму купола. Посипають шоколадним бісквітом
Готовому торту Кротова нірка надають форму купола. Посипають шоколадним бісквітом

— Кротову нірку полюбила за те, що виглядає казково, а робити просто, — розповідає Ніна Бугленко, 47 років, із села Окіп Лубенського району на Полтавщині. — Торт схожий на шоколадний купол, а як відрізати шматок, то видніється вершкова начинка з фруктами.

Духовку розігріває до 180°C. Просіває 150 г борошна разом з 1 ст.л. какао і 0,5 ч. л. розпушувача. Відокремлює три білки від жовтків. Останні змішує зі 150 г цукру і збиває, доки маса не посвітлішає. Наливає 3 ст.л. теплого молока і не припиняє збивати.

— Три холодні білки збиваю в окремій мисці, щоб стали пухкі. Корисно сипнути дрібку солі, тоді ще більше розпушаться.

У миску з жовтками невеликими порціями всипає борошно з какао. Має вийти густе тісто, без грудок. Викладає збиті білки. Акуратно перемішує круговими рухами, щоб у тісто потрапило більше повітря.

Дно рознімної форми застеляє папером для випічки. Виливає тісто і ставить в духовку на 35 хв. Готовність бісквіту перевіряє дерев'яною паличкою. Вона повинна виходити суха, без прилиплого тіста.

— Бісквіт дістаю на стіл і даю йому охолонути. Для цього тримаю у формі ще хвилин 12.

Тим часом готує начинку. Заливає 15 г желатину 80 мл води і відставляє для набрякання. Потім нагріває на водяній бані, доки желатин не розчиниться. Змішує 350 г м'якого сиру із 3 ст.л. цукру.

— Краще вибирати жирніший сир. Тоді начинка буде мастка і без зернинок.

Ріже у суміш банан і збиває блендером до однорідності.

В окремій мисці збиває міксером склянку вершків до появи пухирців. Тонкою цівкою наливає намочений желатин і далі збиває. Отриману суміш ставить у холодильник на 1 год.

— Треба завчасно взяти велику салатницю для збивання. Бо суміш дуже рідка і брискає в усі сторони.

Бісквіт дістає з форми і викладає на блюдо. Змішує 3 ст.л. коньяку з 1 ч. л. води, просочує бісквіт. Змащує дно третиною сирної начинки. Зверху щільно викладає порізані кільцями чотири банани. Викладає всю сирну начинку, сформувавши її у формі купола. Посипає торт бісквітною крихтою, що залишилася від основи.

— Намочую руки і прихлопую зверху та з боків торт. Злегка притискаю, щоб не вийшов кривобокий. Коли купол стає рівненький, ставлю в холодильник на ніч. Тоді легко буде нарізати.

Зараз ви читаєте новину «Торт Кротову нірку ніч тримають у холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути