понеділок, 05 березня 2018 00:51

Тісто для пирога з сиром замішують три хвилини

Автор: WWW.ZAKAZIPIROG.RU
  Пиріг із дріжджового тіста начиняють сирами моцарелла,  фета чи бринзою. Із зелені  додають кріп, шпинат, зелену цибулю
Пиріг із дріжджового тіста начиняють сирами моцарелла, фета чи бринзою. Із зелені додають кріп, шпинат, зелену цибулю

— Люблю несолодку випічку, бо нею можна наїстися, — каже киянка Христина Микитюк, 37 років. — Я печу її з тонкого тіста, але з багатою начинкою. Найчастіше це сирна із зеленню чи куряча з печерицями. Ці інгредієнти не є сезонними, тому готувати можна цілий рік.

У миску наливає склянку теп­лої води. У ній розводить 10 г свіжих дріжджів. Щоб почали бродити, додає 0,5 ч. л. цукру та стільки ж солі. Насипає 350 г двічі просіяного борошна. Тоді пиріг буде ніжний.

— Тісто замішую не довго, 3–4 хвилини. Якщо більше, вийде туге. А потрібно не рідке й не густе, як домашня сметана.

Коли тісто готове, додає 10 мл олії. Так не обвітриться та не пристане до посуду. Накриває марлею і ставить на півгодини в тепле місце. Тісто має збільшитися втричі. Береться за начинку. Нарізує кубиками одне куряче філе.

— М'ясо краще різати, а не перекручувати на м'ясорубці. Інакше виходить пісне й без смаку. А нам потрібні соковиті шматки.

Дві середні цибулини ріже дрібними кубиками. 200 г печериць подрібнює тонкими пластинками й обсмажує на розігрітій олії до золотистого кольору. Змішує цибулю, м'ясо, гриби, по 1/2 ч. л. солі й чорного меленого перцю.

— Можна зробити сирну начинку. Підійде моцарелла, фета чи бринза. Із зелені додаю шпинат, зелену цибулю або кріп.

На великій тертці натирає 300 г сиру. Варить 3 хв. 400 г шпинату, щоб із нього вийшла зайва волога. Дрібно нарізує його та змішує з тертим сиром. Додає 3 ст. л. сметани для скріп­лення інгредієнтів.

На стіл сипле трохи борошна. Руки змащує олією, щоб не прилипало тісто. Виймає його з миски, кладе на стіл. Обкачує в борошні й розминає на ­дошці. Пальцями розрівнює, формує коло діаметром 20–30 см. Із начинки робить кулю та кладе на тісто. Загортає, щоб не було дірки. Тісто обережно перевертає на інший бік. Притискає пиріг, аби став завтовшки 1–2 см. Зверху посередині робить круглу сантиметрову дірку, щоб дихала начинка.

— Її шар має бути удвічі товщий, ніж саме тісто. Так отримаємо соковитіший пиріг.

На кругле деко з низькими бортиками насипає столову ложку борошна. Кладе пиріг і ставить його в духовку. Випікає 10 хв. за температури 200°C.

Зараз ви читаєте новину «Тісто для пирога з сиром замішують три хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути