У закарпатському туристично-оздоровчому таборі "Білочка" для дітей готують ситний суп гуляш-левеш.
— Ми варимо велику 30-літрову каструлю, — каже старший кухар табору Марія Кляп, 41 рік. — А на родину з чотирьох осіб достатньо взяти дво-, трилітрову.
У неї кладуть два курячі стегенця, заливають водою і варять бульйон. Готовий знімають із вогню і дають настоятися п"ять хвилин. Виймають м"ясо, до рідини додають картоплю, моркву, капусту кольрабі й варять до готовності.
— Як закипить, із борошна і яйця робимо галушки і кидаємо в бульйон, — додає помічник кухаря Марія Кость, 39 років. — Доки вони варяться, смажимо на маслі цибулю і висипаємо в каструлю.
Прохололе м"ясо ріжуть на шматочки і кладуть у тарілки, зверху наливають суп.
Коментарі