— Свинячі реберця запікаю в солодкому соусі. Від нього в роті тануть, — каже Тамара Макуха, 46 років, із селища Драбів Черкаської області.
— Рецепт побачила по телевізору й вирішила зробити. Ребра лежали в морозилці ще з Різдва, коли кабана закололи. Зазвичай із ними тушу картоплю, а так приготувала шедевр.
Розігріває духовку до 160°С. Промиває 500 г свинячих ребер цілим шматком і кладе на паперовий рушник, щоб стекла вода. Посипає 1 ч. л. солі.
— Додаю універсальну приправу, що купую на базарі в рядах із сухофруктами. Вона натуральна, зі шматочками трав. Видно, з чого зроблена, а не той порошок магазинний.
Всипає 1 ст. л. приправи на м'ясну частину і притискує пальцями, щоб вона швидше просочилася. Замотує ребра у фольгу, кладе на сухе деко і ставить у духовку на 1,5 год. Доки печуться, береться за соус.
— Бекон додасть страві такого аромату, що потім не захочеться по-іншому запікати ребра. Беру три смужки бекону, це майже 50 грамів. Кладу їх одна на одну. Чотири гілочки чебрецю замотую в бекон так, щоб виднілися верхівки. Буде ніби "букет". Кладу його на розігріту сковороду.
Наливає на неї 2 ст. л. олії. Кладе "букет" і півцибулини зрізом донизу. Смажить, доки цибуля не стане коричневою знизу. Виймає її. Бекон залишає на сковорідці.
— Так ці продукти добре віддадуть запахи, й олія стане ароматною.
Наливає у сковорідку 150 г томатного соусу. Коли почне кипіти, додає 1 ч. л. гірчиці, по 1 ст. л. меду й винного оцту. Чистить два зубчики часнику, розрізує навпіл і кидає на сковороду. Перемішує соус лопаткою і вимикає вогонь. Дістає ребра з духовки, розриває фольгу і змащує їх соусом. Збільшує температуру до 200°С і запікає ще 10 хв.
— Так на реберцях утвориться хрустка й ароматна скоринка.
Виймає і нарізує порційними шматками.
Коментарі