понеділок, 26 березня 2018 06:36

Свинячі реберця запікають одним шматком

— Свинячі реберця запікаю в солодкому соусі. Від нього в роті тануть, — каже Тамара Макуха, 46 років, із селища Драбів Черкаської області.

— Рецепт побачила по телевізору й вирішила зробити. Ребра лежали в морозилці ще з Різдва, коли кабана закололи. Зазвичай із ними тушу картоплю, а так приготувала шедевр.

Розігріває духовку до 160°С. Промиває 500 г свинячих ребер цілим шматком і кладе на паперовий рушник, щоб стекла вода. Посипає 1 ч. л. солі.

— Додаю універсальну приправу, що купую на базарі в рядах із сухофруктами. Вона натуральна, зі шматочками трав. Видно, з чого зроблена, а не той порошок магазинний.

Всипає 1 ст. л. приправи на м'ясну частину і притискує пальцями, щоб вона швидше просочилася. Замотує ребра у фольгу, кладе на сухе деко і ставить у духовку на 1,5 год. Доки печуться, береться за соус.

— Бекон додасть страві такого аромату, що потім не захочеться по-іншому запікати ребра. Беру три смужки бекону, це майже 50 грамів. Кладу їх одна на одну. Чотири гілочки чебрецю замотую в бекон так, щоб виднілися верхівки. Буде ніби "букет". Кладу його на розігріту сковороду.

Наливає на неї 2 ст. л. олії. Кладе "букет" і півцибулини зрізом донизу. Смажить, доки цибуля не стане коричневою знизу. Виймає її. Бекон залишає на сковорідці.

— Так ці продукти добре віддадуть запахи, й олія стане ароматною.

Наливає у сковорідку 150 г томатного соусу. Коли почне кипіти, додає 1 ч. л. гірчиці, по 1 ст. л. меду й винного оцту. Чистить два зубчики часнику, розрізує навпіл і кидає на сковороду. Перемішує соус лопаткою і вимикає вогонь. Дістає ребра з духовки, розриває фольгу і змащує їх соусом. Збільшує температуру до 200°С і запікає ще 10 хв.

— Так на реберцях утвориться хрустка й ароматна скоринка.

Виймає і нарізує порційними шматками.

Зараз ви читаєте новину «Свинячі реберця запікають одним шматком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути