четвер, 15 квітня 2010 06:00

Свинину запікають із корицею

Власниця кафе "Апельсин" у Рівному 46-річна Світлана Зоренко-Герасимчук має два улюблені рецепти приготування м"яса та печінки. Привезла їх від матері з Вінниччини.

— Це наші фірмові страви. Я навчила їх готувати шеф-повара. У місті більше ніхто такої їжі не подає.

Для печені з корицею Світлана Петрівна обирає шматок філе на 1,5–2 кг або м"ясо на реберцях. Солить, перчить, густо обмащує гірчицею. Ставить на 12 год. у прохолодне місце, але не в холодильник. М"ясо стає соковите всередині й дуже ніжне. Після цього свинину виймає і шпигує часником. Обсипає корицею.

— Не треба боятися цієї пряності. Смаку вона не зіпсує, бо м"ясо зайвого не вбире. Стейк із корицею можна покласти в рукав для запікання або загорнути у фольгу. Рукав тримає більше соку. Духовку слід розігріти до 200–210 градусів, запікати свинину 1,5–2 години, залежно від ваги. Готовність перевіряю шпажкою, вона має вільно входити. На гарнір подаю салат зі свіжих овочів та картоплю, обсмажену в олії з куркумою.


Із телячої печінки та сальника, жирової сітки із свинячого шлунка, Світлана Зоренко-Герасимчук робить гречаники.

— Сальник добре вимочуємо в підсоленій воді, але без оцту. Кілька разів міняємо воду. Потім нарізаємо його на шматки, як для голубців. Окремо варимо гречку. Сиру печінку перемелюю, додаю шкварки та підсмажену цибулю. Маса має бути, як густа сметана.

Господиня викладає фарш із печінки та гречки на шматки сальника. Загортає у вигляді голубців або конвертів. 40 хв. пече в розігрітій до 180–200 градусів духовці. Сітка плавиться і віддає свій жир печінці. Зверху стає прозорою. Соусу до страви не треба. Можна лише полити сметаною.

Зараз ви читаєте новину «Свинину запікають із корицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути