четвер, 15 квітня 2010 06:00

Свинину запікають із корицею

Власниця кафе "Апельсин" у Рівному 46-річна Світлана Зоренко-Герасимчук має два улюблені рецепти приготування м"яса та печінки. Привезла їх від матері з Вінниччини.

— Це наші фірмові страви. Я навчила їх готувати шеф-повара. У місті більше ніхто такої їжі не подає.

Для печені з корицею Світлана Петрівна обирає шматок філе на 1,5–2 кг або м"ясо на реберцях. Солить, перчить, густо обмащує гірчицею. Ставить на 12 год. у прохолодне місце, але не в холодильник. М"ясо стає соковите всередині й дуже ніжне. Після цього свинину виймає і шпигує часником. Обсипає корицею.

— Не треба боятися цієї пряності. Смаку вона не зіпсує, бо м"ясо зайвого не вбире. Стейк із корицею можна покласти в рукав для запікання або загорнути у фольгу. Рукав тримає більше соку. Духовку слід розігріти до 200–210 градусів, запікати свинину 1,5–2 години, залежно від ваги. Готовність перевіряю шпажкою, вона має вільно входити. На гарнір подаю салат зі свіжих овочів та картоплю, обсмажену в олії з куркумою.


Із телячої печінки та сальника, жирової сітки із свинячого шлунка, Світлана Зоренко-Герасимчук робить гречаники.

— Сальник добре вимочуємо в підсоленій воді, але без оцту. Кілька разів міняємо воду. Потім нарізаємо його на шматки, як для голубців. Окремо варимо гречку. Сиру печінку перемелюю, додаю шкварки та підсмажену цибулю. Маса має бути, як густа сметана.

Господиня викладає фарш із печінки та гречки на шматки сальника. Загортає у вигляді голубців або конвертів. 40 хв. пече в розігрітій до 180–200 градусів духовці. Сітка плавиться і віддає свій жир печінці. Зверху стає прозорою. Соусу до страви не треба. Можна лише полити сметаною.

Зараз ви читаєте новину «Свинину запікають із корицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

21.10.2011 13:46:04Rich213.111.254.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Это даже удобнее, потерял карточку, можно восстановить по паспорту.

21.10.2011 17:02:38st94.179.105.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Ну да. Случайно выпала из телефона...

21.10.2011 13:40:57sklyar93.127.97.--
  • 4+
  • 0-
  • Відповісти

Абсолютно логичный шаг для сегодняшнего режима. Денег не хватает на современное оборудование слежки - вот и идет по пути братьев. Последующие шаги легко предугадать. А оппозиция скромничает и до сих пор не вспомнила об Северодонецком шабаше в пользу отделения от Украины??? А ??? Почему так?? Ведь здесь то любой суд (в том числе и международны) легко определит статью и не слабую всем активистам. Как-то это не логично для нашей "опозиции"

21.10.2011 12:49:00Сашко178.217.208.--
  • 0+
  • 0-
  • Відповісти

Если вы не преступник, тогда это вам по барабану.

21.10.2011 12:52:49Мимокрокодил95.67.66.--
  • 10+
  • 0-
  • Відповісти

Тотальный контроль - это всегда нехорошо.В таком случае, можно вживить себе RFID чипы, и круглосуточно предоставлять инфу о своем месторасположении.Мы ж не преступники, чего

21.10.2011 12:12:57Вася194.44.188.--
  • 11+
  • 0-
  • Відповісти

Білоруська система. Тоталітаризм. Ринкова зЕкономіка і повний стабілізєц..

21.10.2011 12:06:03Мимокрокодил95.67.66.--
  • 12+
  • 0-
  • Відповісти

Маразм крепчал...

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути