— У неділю, на Тетяну, в гуртожитку День студента й мої іменини замочували, — розповідає київська студентка Тетяна Іванцова, 20 років. У кіоску вона купує три пляшки мінеральної води. — Гуляли п"ятьма кімнатами — знесли все їстівне.
Коронною стравою був салат "Життя столичного студента".
— Зробили салат у великому тазику. Майя сухарики з чорного хліба смажила, Софійка капусту дрібненько шинкувала. Я сало смажила, Інна зеленню і яйцями займалася. А Надя найвідповідальніше — заправку. Так у мисці й поставили на стіл. Черпали величезною дерев"яною ложкою хто скільки хотів.
У дрібно нашинковану й розім"яту з сіллю білокачанну капусту студентки додали порізану чималими кубиками пекінську капусту. Якщо суміш пустила сік, Тетяна радить його злити. Додали кілька банок консервованої кукурудзи, квасолі й горошку.
Поклали порізані на вісім частин варені яйця, підсмажені на олії сухарики з чорного та білого хліба. Порізали дрібними кубиками варену картоплю й моркву.
Заправку приготували на основі майонезу.
— Змішали його зі столовою ложкою гірчиці й коньяку, — веде далі. — Для аромату вичавили один зубчик часнику і сік з лимона.
Іванцова зауважує, що для строкатості додали в заправку подрібнений кріп і трохи зеленої цибулі.
— Прикрасили салат смужками шинки і шматками смаженого сала. Вийшов поживним і універсальним. Можна їсти як окрему страву.
Коментарі