четвер, 05 лютого 2009 19:41

Студентський салат готують із салом

— У неділю, на Тетяну, в гуртожитку День студента й мої іменини замочували, — розповідає київська студентка Тетяна Іванцова, 20 років. У кіоску вона купує три пляшки мінеральної води. — Гуляли п"ятьма кімнатами — знесли все їстівне.

Коронною стравою був салат "Життя столичного студента".

— Зробили салат у великому тазику. Майя сухарики з чорного хліба смажила, Софійка капусту дрібненько шинкувала. Я сало смажила, Інна зеленню і яйцями займалася. А Надя найвідповідальніше — заправку. Так у мисці й поставили на стіл. Черпали величезною дерев"яною ложкою хто скільки хотів.

У дрібно нашинковану й розім"яту з сіллю білокачанну капусту студентки додали порізану чималими кубиками пекінську капусту. Якщо суміш пустила сік, Тетяна радить його злити. Додали кілька банок консервованої кукурудзи, квасолі й горошку.

Поклали порізані на вісім частин варені яйця, підсмажені на олії сухарики з чорного та білого хліба. Порізали дрібними кубиками варену картоплю й моркву.

Заправку приготували на основі майонезу.

— Змішали його зі столовою ложкою гірчиці й коньяку, — веде далі. — Для аромату вичавили один зубчик часнику і сік з лимона.

Іванцова зауважує, що для строкатості додали в заправку подрібнений кріп і трохи зеленої цибулі.

— Прикрасили салат смужками шинки і шматками смаженого сала. Вийшов поживним і універсальним. Можна їсти як окрему страву.

Зараз ви читаєте новину «Студентський салат готують із салом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути