"У маркеті купила літрову пляшку вермуту "Маренго", а він не сподобався — засолодкий, — ділиться киянка Яна, 23 роки. Виготовляє вино український "Коблево". — Мене підкупила етикетка у стилі мартіні й ціна — двадцять п"ять гривень за літр".
Яна готувала з вермуту коктейлі. Змішувала усе в довільних пропорціях.
— Змішала вермут із ананасовим соком, додала лимонного фрешу, — каже. — Вийшло обалдєнно смачно, з лимонною кислинкою. Коктейль має світлий колір і неймовірний аромат.
Для свого хлопця Яна змішала вермут з горілкою:
— Вина налила удвічі більше ніж горілки. Коктейль прикрасила маслинкою.
Для легкого коктейлю подруга порадила розвести вермут мінеральною водою, кока-колою чи фантою.
— Кажу одразу: з кока-колою не сподобалося. Найсмачніше — з лимонною фантою. Напій виходить зеленуватий з бульбашками і швидко п"янить.
Коментарі