понеділок, 29 липня 2019 07:56

Шоколадно-малиновий пиріг заливають заварним кремом

Автор: ФОТО З САЙТА ALL-COFFEE.COM.UA
  Заварний крем викладають на пісочний корж. Прикрашають малиною. Шоколадною помадкою поливають готовий пиріг
Заварний крем викладають на пісочний корж. Прикрашають малиною. Шоколадною помадкою поливають готовий пиріг

— Малиновий пиріг роблю щотижня. Але діти все одно просять частіше, — розповідає Ангеліна Яковишина, 44 роки, з Канева Черкаської області. — Завдяки заварному кремові випічка виходить повітряною. А какао в тісті додає шоколадного присмаку.

Перетирає 100 г холодного вершкового масла зі склянкою борошна.

— М'яке масло не підходить. Бо відразу зліпиться з борошном у кулю. А має бути крихта, яка розсипається під руками. Тоді тісто буде сипким та пісочним.

Окремо розтирає 50 г цукру з одним яйцем і 25 мл солодкого білого вина. Суміш та додає до борошняної крихти. Насипає 1 ч. л. какао. Замішує тісто, загортає його в харчову плівку і кладе в холодильник на півгодини.

Тим часом розігріває духовку до 200°C. Тісто розкочує завтовшки 0,5 см. Прикладає форму для запікання і вирізає коло по розміру дна. Кладе тісто у форму і з обрізків ліпить бортики. Проколює корж виделкою по всій поверхні і ставить пектися на 20 хв., щоб підрум'янився.

— Раз на раз не приходиться і буває, що одних проколів замало. Корж при випіканні здувається, і скільки б начинки не викласти, пиріг вийде горбатим. То насипаю зверху суху квасолю.

Для заварного крему змішує 300 мл молока зі 2 ст. л. цукру та додає пакетик ванільного цукру. Гріє до розчинення. В окремій мисці збиває вінчиком три яєчні жовтки із 2 ст. л. цукру. Насипає 3 ч. л. борошна та перемішує. Вливає яєчну суміш у молоко і, помішуючи, заварює крем на малому вогні до загустіння. Знімає з вогню й охолоджує. Крем викладає на корж, зверху щільно прикрашає свіжою малиною.

— Пиріг ефектніше виглядає із шоколадною помадкою. Для неї розтоплюю 50 мілілітрів молока, 100 грамів чорного шоколаду та 150 мілілітрів вершків. Доводжу до кипіння і вимикаю вогонь. Чекаю десять хвилин, щоб помадка була не дуже рідка, і поливаю пиріг. Можна перелити в соусник і поливати порізані шматки на тарілці.

Малиновий мармелад обкачують у цукрі

— Якщо малини стільки, що її вже геть зовсім немає куди подіти, роблю мармелад, — розповідає Людмила Швалюк, 53 роки, із смт Пулини Житомирської області.

Заливає водою по 500 г малини та смородини, щоб вона покривала ягоди. Варить на повільному вогні до розм'якшення смородини. Скидає на сито і перетирає гарячим. Сік, що вийшов, уварює вдвічі. Потім насипає 900 г цукру та пучку лимонної кислоти. Варить ще 40 хв., знімаючи пінку. Розливає мармелад по лотках шаром 3 см і на ніч залишає при кімнатній температурі. Вранці розрізає мармелад на кубики і обкачує в цукрі.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадно-малиновий пиріг заливають заварним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути