Киянка 37-річна Тетяна Щурко щороку торгує кавунами на ринку. У день розрізає на пробу не менше п"яти кавунів. Усе що залишається, забирає додому.
— Їмо кавуни щодня. За тиждень-другий набридає і починаю вигадувати якісь страви. Сусідка підказала, що кавун можна смажити. На вигляд не дуже та смак незвичний. Кажуть, можна окремо шкірку смажити, але я не пробувала. Кавун часто додаю до салатів і різних кремів.
Для смаження на кілограмовий кавун розраховують 2 білки, по склянці крохмалю та борошна, півсклянки цукрової пудри.
— Кавун розрізаю навпіл, відділяю від шкірки. М"якоть нарізаю невеликими кубиками, чищу від насіння. Обвалюю в борошні. Потім умочую в суміш із крохмалю, півсклянки води та білків. Смажу на олії в сковороді. На стіл подаю охолодженим, притрушую цукровою пудрою.
Тісто:
по 100 г масла та чорного шоколаду,
150 г борошна,
50 г цукру,
жовток, дрібка солі.
Крем:
40 г желатину,
500 мл йогурту,
50 мл вершків,
сік лимона,
200 г цукру,
Прошарок:
20 г желатину, половина дині й невеликий шматок кавуна, цукор за смаком.
Масло натерти на грубій тертці, перетерти з борошном, цукром, жовтком і сіллю. Охолодити, розкатати корж, проколоти виделкою. Випікати в духовці 20 хв. Шоколад розтопити на водяній бані і змастити холодний корж.
Для крему замочити желатин на 15 хв. у невеликій кількості води. Змішати з йогуртом, лимонним соком і цукром. Охолодити, додати збиті вершки.
Для прошарку замочити на 10 хв. желатин. М"якоть дині і кавуна перемолоти в блендері з цукром. Додати желатин, розмішати і охолодити.
Корж покласти у форму, зверху помастити кремом, викласти прошарок із фруктової маси. Прикрасити кульками із кавуна і дині.
Коментарі