пʼятниця, 06 серпня 2010 00:20

Смажений кавун посипають цукровою пудрою

Автор: фото з сайта www.diary.ru
  Шматки кавуна обмокують у крохмалі, борошні та яєчному білку. Потім смажать з обох боків на сковороді з гарячою олією. Їдять холодними
Шматки кавуна обмокують у крохмалі, борошні та яєчному білку. Потім смажать з обох боків на сковороді з гарячою олією. Їдять холодними

Киянка 37-річна Тетяна Щурко щороку торгує кавунами на ринку. У день розрізає на пробу не менше п"яти кавунів. Усе що залишається, забирає додому.

— Їмо кавуни щодня. За тиждень-другий набридає і починаю вигадувати якісь страви. Сусідка підказала, що кавун можна смажити. На вигляд не дуже та смак незвичний. Кажуть, можна окремо шкірку смажити, але я не пробувала. Кавун часто додаю до салатів і різних кремів.


Для смаження на кілограмовий кавун розраховують 2 білки, по склянці крохмалю та борошна, півсклянки цукрової пудри.

— Кавун розрізаю навпіл, відділяю від шкірки. М"якоть нарізаю невеликими кубиками, чищу від насіння. Обвалюю в борошні. Потім умочую в суміш із крохмалю, півсклянки води та білків. Смажу на олії в сковороді. На стіл подаю охолодженим, притрушую цукровою пудрою.



Торт із динею і кавуном


Тісто:

по 100 г масла та чорного шоколаду,

150 г борошна,

50 г цукру,

жовток, дрібка солі.

Крем:

40 г желатину,

500 мл йогурту,

50 мл вершків,

сік лимона,

200 г цукру,

Прошарок:

20 г желатину, половина дині й невеликий шматок кавуна, цукор за смаком.


Масло натерти на грубій тертці, перетерти з борошном, цукром, жовтком і сіллю. Охолодити, розкатати корж, проколоти виделкою. Випікати в духовці 20 хв. Шоколад розтопити на водяній бані і змастити холодний корж.

Для крему замочити желатин на 15 хв. у невеликій кількості води. Змішати з йогуртом, лимонним соком і цукром. Охолодити, додати збиті вершки.

Для прошарку замочити на 10 хв. желатин. М"якоть дині і кавуна перемолоти в блендері з цукром. Додати желатин, розмішати і охолодити.

Корж покласти у форму, зверху помастити кремом, викласти прошарок із фруктової маси. Прикрасити кульками із кавуна і дині.

Зараз ви читаєте новину «Смажений кавун посипають цукровою пудрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути