Ексклюзиви
четвер, 11 серпня 2022 00:25

Смажені ребра подають із грибним соусом

Автор: pexels-faizan
  Замариновані свинячі ребра запікають на мангалі, наповненому вугіллям із дров фруктових дерев. Такі додають страві додаткового аромату диму
Замариновані свинячі ребра запікають на мангалі, наповненому вугіллям із дров фруктових дерев. Такі додають страві додаткового аромату диму

— Зі свинячих ребер можна приготувати багато страв, але м'ясо з димком найсмачніше, — каже кулінар 33-річний Юрій Волжицький із Дніпра. — Головне знайти свіжу свинину.

Обирає м'ясо рожевого кольору з білими прошарками сала. Якщо жир жовтий — продукт не свіжий.

1 кг свинячих ребер розрізує на порційні шматки по дві кістки. Для маринаду поєднує по 3 ст. л. олії та лимонного соку, 2 ст. л. меду, 1 ч. л. ложку італійських трав, 1/2 ч. л. солі, по дрібці куркуми, перцю та меленої паприки. Сумішшю змащує м'ясо та залишає на 3 год. маринуватися. Обсмажує на мангалі до рум'яності з обох боків по 15–20 хв.

Для соусу нарізує цибулину та протягом 3 хв. обсмажує на олії. Додає 300 г подрібнених печериць, обсмажує на малому вогні 20 хв. під кришкою. За 5 хв. до готовності додає 100 мл вершків. Солить і перчить.

Перед подачею поливає м'ясо грибним соусом.

— Якщо не маю можливості готувати на свіжому повітрі, то запікаю ребра в духовці, — продовжує Юрій Волжицький. — Мариную в червоному вині.

Для маринаду поєднує в сотейнику 2 ст. л. томатної пасти, 50 мл яблучного оцту, 100 г цукру, 200 мл червоного вина. Ставить суміш на вогонь і варить 15 хв. до однорідності. Посипає 1 кг свинячих ребер 1/2 ч. л. солі та дрібкою перцю.

У форму для запікання наливає 150 мл води та викладає ребра. Накриває фольгою. Запікає протягом години за температури +150°C. Змащує м'ясо маринадом з усіх боків і запікає ще 30 хв. за температури +180°C.

— Медові ребра готую для святкових столів, — говорить Волжицький. — М'ясо має апетитну скоринку та розкішний аромат.

Поєднує по 4 ст. л. кетчупу та соєвого соусу, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. ложку гірчиці, 2 ст. л. меду, по дрібці солі та перцю. Отриманим маринадом змащує 1 кг свинячих ребер. Накриває харчовою плівкою та настоює в холодильнику 4 год.

Замариноване м'ясо викладає на деко та запікає 30–35 хв. за температури +180°C.

— Також гостям подобаються ребра, запечені в кисло-солодкому соусі, — каже Юрій Волжицький.

Змішує 100 г кетчупу, 130 г меду, три зубці вичавленого часнику, 20 г меленого імбиру, 300 мл соєвого соусу, дрібку перцю. Нарізує 2 кг ­ребер на порції та замочує в ­маринаді на 6 год. Дістає просочене прянощами м'ясо, прибирає залишки маринаду й обсмажує протягом 10 хв. на 1 ст. л. олії та 60 г масла.

Зливає масло та вливає у сковороду 500 мл м'ясного бульйону. Перекладає м'ясо в духовку та запікає за температури +180°C годину.

Поєднує в сотейнику 200 г цук­ру та 100 мл води. Готує на малому вогні до однорідності. Додає 25 м винного оцту, 2 ст. л. кетчупу та дрібку імбиру. За 30 хв. до готовності змащує ребра карамелізованою сумішшю.

Ребра в кисло-солодкому соусі смакують зі смаженою картоплею.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Смажені ребра подають із грибним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути