четвер, 20 січня 2022 05:15

Смак вишневого кексу підсилюють коньяком

Автор: INSTAGRAM.COM/ЮЛІЯ СИМОНЧУК
  У тісто для ­вишневого кексу додають какао і мак. Десерт ­випікають 50 ­хвилин за темпе­ратури 180 градусів. Охолоджують у формі
У тісто для ­вишневого кексу додають какао і мак. Десерт ­випікають 50 ­хвилин за темпе­ратури 180 градусів. Охолоджують у формі

— Кекс з маком і вишнями за останній місяць випікаю вдруге. Сподобався всій родині, — каже 37-річна Юлія Симончук із Луцька.

— Збиваю міксером 200 грамів м'якого масла та 150 грамів цукру. Додаю троє яєць, дві столові ложки коньяку, 250 грамів просіяного борошна, 10 грамів розпушувача. Замішую тісто. Має вийти, як густа сметана. Розділяю на три рівні частини. В одну додаю дві столові ложки маку. В іншу — стільки ж какао. У застелену пергаментом форму вливаю частину тіста з какао. Зверху — з маком. Розкладаю 200 грамів розморожених вишень без кісточок і поливаю третьою частиною тіста. Випікаю за температури 180 градусів 50 хвилин. Охолоджений кекс дістаю з форми та притрушую столовою ложкою цукрової пудри.

— Рецепт тертого пирога з вишнями отримала від баб­ці. Та часто готувала його нам з братом у дитинстві, — розповідає 43-річна Інга Коломийка з Одеси.

— Для тіста збиваю міксером двоє яєць і дві склянки цукру. Додаю 200 грамів м'якого масла, дві столові ложки сметани, чотири склянки просіяного борошна та чайну ложку розпушувача. Замішую густе тісто. Чверть його загортаю в плівку, залишаю в морозилці на 30 хвилин. Решту викладаю в застелене пергаментом деко. На тісто — 200 грамів розморожених вишень без кісток. Посипаю половиною склянки цукру та двома жменями подрібнених волоських горіхів. Зверху натираю на крупну тертку тісто з морозилки. Випікаю за температури 180 градусів 40–50 хвилин.

Пиріг з вишнями й сиром виручає, коли швидко треба спекти щось смачне та просте до чаю.

Змішую 240 грамів борошна, чайну ложку розпушувача для тіста, 150 грамів нарізаного холодного масла, 100 грамів цукру. Суміш розтираю в крихту. Вбиваю яйце та вимішую. Формую з тіста кулю та кладу в холодильник на 30 хвилин.

Для начинки в блендері збиваю до однорідності 500 грамів 9-відсоткового сиру, два яйця, 100 мілілітрів сметани та 100 грамів цукру.

У застелену пергаментом форму викладаю тісто. Роблю бортики й рівномірно розподіляю сирну начинку. На неї викладаю 300 грамів вишень без кісточок. Випікаю пиріг годину за температури 180 градусів.

Коли випічка набридає, в хід ідуть смажені пиріжки. Ті виходять пухкі та нежирні, хоч і смажу на олії.

Для тіста беру 700 грамів борошна, 500 мілілітрів кефіру, двоє яєць, 80 грамів цукру, чайну ложку погашеної оцтом соди і пів чайної ложки солі. Перемішую до однорідності. Вливаю дві столові ложки олії. Так під час смаження пиріжки вбиратимуть її менше. Залишаю тісто відпочити на 30 хвилин. Повторно вимішую.

Для начинки беру кілограм вишень без кісток, 125 грамів цукру та пів ложки кориці. Тісто розділяю на невеликі круги. Всередину викладаю столову ложку начинки та заліплюю косичкою, щоб вишні не витекли. Обсмажую 10–15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Смак вишневого кексу підсилюють коньяком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути