понеділок, 06 серпня 2007 16:35

Оселедець приготувала за підслуханим рецептом

У київському магазині "Дари моря" на вул. Павлівській продають свіжу і свіжоморожену рибу. Біля акваріуму повзають дві черепахи. Третю купили батько з маленьким сином. За кілограм живої черепахи вони заплатили 38 грн.

Свіжоморожену рибу зважують на двох вагах із довгого ряду прилавків. Вишикувалася черга. Щоб згаяти час, жінки діляться рецептами.

— Моя сестра його на свята готує — об"єдє-є-єніє, — протягує коротко стрижена киянка з яскравою помадою на губах. — Коли нема часу, повністю розрізає брюшко і накладає у нього овочевий фарш. Він із запеченої рибини не випадає.

Я була налаштована повечеряти з друзями оселедцем у пивному клярі. Таким рецептом колись хвалилася подруга. Та вирішила приготувати підслуханого фаршированого оселедця. Рибу уже мала в пакеті, а цибуля з морквою і майонезом знайдуться вдома. Оселедці купила найбільші. Три морожені рибини заважили трохи більше кілограма, майже на 13 грн.

Розморозила один великий оселедець. Як радила жінка у черзі, біля голови зробила глибокий надріз до хребця. Через отвір обережно витягла руками нутрощі. Помила рибу під проточною водою. Свіжий оселедець мав запах маринованого.

Для фаршу натерла велику морквину і дрібно порізала середню цибулину. Овочі трохи підсолила і перемішала. Оселедець натерла сіллю. Туго натрамбувала його фаршем. Риба стала "пузата", наче з ікрою. На деко бризнула олії. Рибу зверху намастила майонезом і поставила в духовку на максимальний вогонь. За 15 хв. риба знизу почала пригорати. Довелось обережно перевертати її і ще намазувати майонезом.

Жінки з черги говорили, що оселедець дає не дуже приємний запах. А мій у духовці пахнув добре. Фарширований оселедець на смак вийшов, ніби копчений. Їсти заважали дрібні кістки. Овочі стушкувалися і набралися рибного смаку. Правда, вийшли пересоленими. Їх мої знайомі відсовували на край тарілки.

Зараз ви читаєте новину «Оселедець приготувала за підслуханим рецептом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути