— Кавун не вважаю лише десертом, бо готую з нього салати. Щоб страва була ситніша, додаю шинку, — каже 48-річна Тетяна Козяр із міста Малин Житомирської області. — Додаю імбир і гострий перець.
Нарізає 100 г шинки і огірок соломкою. Кавун чистить від шкірки й насіння. Бере його 100 г, 100 г сиру фета й нарізає невеликими кубиками. Миє 70 г салату і рве руками. Перемішує продукти й викладає на велику плоску тарілку.
— Ножем не ріжу салат. Він тоді гірчить.
Для заправки змішує 50 мл оливкової олії, по 20 мл меду, гірчиці та соку лимона. Пропускає через прес зубчик часнику.
— Смачний буде салат із арахісом. Його достатньо додати 50 грамів, попередньо подрібнити ножем.
Перемішує й заправляє салат. Посипає 2 ст. л. кунжуту.
— Для чоловіка роблю інший салат. Гострий.
Насипає 20 г кунжуту на гарячу суху сковороду і смажить на середньому вогні 1–2 хв. Коли він стане золотистим, знімає. Чистить зубчик часнику та шматок імбиру розміром 5 см. Подрібнює їх і стручок гострого перцю.
Для заправки вичавлює сік з двох лаймів. Додає по 1 ст. л. соєвого соусу та кунжутної олії. Вкидає часник, імбир і перець. Перемішує.
Половину кавуна очищає від шкірки, м'якуш нарізає кубиками. Ріже 100 г редиски та півпучка свіжої м'яти. Змішує їх із кавуном. Поливає заправкою й посипає кунжутом.
Коментарі