понеділок, 14 жовтня 2019 05:20

Горобину місяць настоюють на коньяку

— Настоянка з горобини підійде поціновувачам міцних напоїв, — каже 46-річний Андрій Жилка з міста Новояворівськ Львівської області. — Готую її щоосені, тому до новорічних свят маю витриманий оригінальний напій. Настоянка має благородний терп­кий присмак із легкою гірчинкою. Добре підходить для чоловічої компанії.

300 г стиглих ягід горобини промиває та обсушує.

— Викладаю у скляну ємність і заливаю 0,5 літра будь-якого коньяку. Всипаю жменьку дубової кори, її купую в аптеці. Додаю одну столову ложку меду та розмішую, доки він повністю розчиниться у коньяку. Щільно закриваю кришкою та залишаю в темному прохолодному місці.

Настоює протягом місяця.

— Для вираженішого смаку, напій варто залишити на два-три місяці, щоб дозрівав. Далі проціджую через ватно-марлевий фільтр і переливаю в тару. Зберігаю у темному прохолодному місці, — говорить Андрій Жилка.

Зараз ви читаєте новину «Горобину місяць настоюють на коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути