— Настоянка з горобини підійде поціновувачам міцних напоїв, — каже 46-річний Андрій Жилка з міста Новояворівськ Львівської області. — Готую її щоосені, тому до новорічних свят маю витриманий оригінальний напій. Настоянка має благородний терпкий присмак із легкою гірчинкою. Добре підходить для чоловічої компанії.
300 г стиглих ягід горобини промиває та обсушує.
— Викладаю у скляну ємність і заливаю 0,5 літра будь-якого коньяку. Всипаю жменьку дубової кори, її купую в аптеці. Додаю одну столову ложку меду та розмішую, доки він повністю розчиниться у коньяку. Щільно закриваю кришкою та залишаю в темному прохолодному місці.
Настоює протягом місяця.
— Для вираженішого смаку, напій варто залишити на два-три місяці, щоб дозрівав. Далі проціджую через ватно-марлевий фільтр і переливаю в тару. Зберігаю у темному прохолодному місці, — говорить Андрій Жилка.
Коментарі