Ексклюзиви
Понеділок, 14 жовтня 2019 05:20

Горобину місяць настоюють на коньяку

— Настоянка з горобини підійде поціновувачам міцних напоїв, — каже 46-річний Андрій Жилка з міста Новояворівськ Львівської області. — Готую її щоосені, тому до новорічних свят маю витриманий оригінальний напій. Настоянка має благородний терп­кий присмак із легкою гірчинкою. Добре підходить для чоловічої компанії.

300 г стиглих ягід горобини промиває та обсушує.

— Викладаю у скляну ємність і заливаю 0,5 літра будь-якого коньяку. Всипаю жменьку дубової кори, її купую в аптеці. Додаю одну столову ложку меду та розмішую, доки він повністю розчиниться у коньяку. Щільно закриваю кришкою та залишаю в темному прохолодному місці.

Настоює протягом місяця.

— Для вираженішого смаку, напій варто залишити на два-три місяці, щоб дозрівав. Далі проціджую через ватно-марлевий фільтр і переливаю в тару. Зберігаю у темному прохолодному місці, — говорить Андрій Жилка.

Зараз ви читаєте новину «Горобину місяць настоюють на коньяку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1128
Голосування Чим закінчиться зустріч Зеленського і Путіна?
  • Нічим. Все залишиться, як є
  • Україна піде на поступки Росії
  • Путіна переконають зупинити війну
  • Зеленський погодиться вписати особливий статус Донбасу у Конституцію
  • Президент зрозуміє, що з Путіним домовитись нереально. На Донбасі почнуть будувати стіну
  • Домовляться про газ, але не про Донбас
Переглянути
Погода