Ексклюзиви
Четвер, 11 вересня 2008 20:30

Пончики посипають цукровою пудрою із корицею

Автор: фото: reuters/Nir Elias
  Тайванці купують донатси до чаю. Пончики популярні у закладах швидкого харчування
Тайванці купують донатси до чаю. Пончики популярні у закладах швидкого харчування

— Донатси схожі на наші улюблені пончики, тільки печу їх у духовці, з діркою посередині, — пояснює киянка Олена Савицька, 33 роки. Вона дає булочки синові Ігорю в школу.

Савицька розтоплює маргарин у металевій мисці. Додає цукор, сіль, молоко та вбиває яйце. Як перемішає, сипле борошно та дрібку сухих дріжджів. Для аромату додає молотий мускатний горіх, ванільний цукор. Усього кладе на око.

— Тісто мішаю, поки відставатиме від рук. Розкачую в палець товщиною, кладу блюдце та вирізаю кола. Усередині їх склянкою видавлюю дірки.

Донатси перекладає на змащене жиром деко. Посипає змішаною із корицею цукровою пудрою та ставить у духовку. За півгодини випічку виймає.

— Смажила в олії — теж смачні, — каже. — Але цукровою пудрою посипаю гарячими.

Смажені донатси Савицькі з"їдають удома гарячими.

— Торік поклала їх сину в шкільний рюкзак. Олія витекла й зіпсувала підручник. Купували іншу математику.

Зараз ви читаєте новину «Пончики посипають цукровою пудрою із корицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі