Тернополянка 37-літня Тамара Несмачна зі свіжих городніх помідорів робить гаспачо. Це традиційна іспанська страва. Приготування триває 15 хв.
— На чотири порції треба кілограм помідорів. Краще брати "сливки", — пояснює. — Їх треба обдати кип'ятком, зняти шкірку і порізати дольками. Почистити солодкий перець і огірок. Можна додати цибулину і пару зубчиків часнику. Всі овочі збити в блендері до однорідної суміші. Замочити два шматки білого хліба, коли розбухне — віджати і збити блендером. Додати дві столові ложки оливкової олії, ложку червоного винного оцту, сіль і перець за смаком. Усе перемішати.
Гаспачо краще тримати в дерев'яному або скляному посуді. Суп має настоятися 2–3 год. Їдять його переважно холодним. У тарілку додають сухарі, притрушують зеленню.
Коментарі