Киянка Раїса Хуснутдінова, 68 років, фарширує курку сирими яйцями за татарським рецептом.
— Бажано брати домашню курку, аби розріз був маленький і шия ціла, — Хуснутдінова знімає окуляри.
Нижній розріз тушки вона зашиває. Шийні кісточки виймає. Обережно відділяє шкірку від м"яса. Надуває курку через шию, наче повітряну кулю. Між тушкою та шкіркою буде начинка.
— Дірок не повинно бути, бо начинка витече, — додає Раїса Валевна. — Їх треба зашити.
Із 10 яєць та молока Хуснутдінова готує легкий омлет. Його постійно помішує, аби не пересмажився. Знімає з вогню. Лопаткою омлет розділяє на шматочки та перемішує їх із 10 сирими яйцями. Цю масу жінка заливає через шию під шкіру та в курку, зав"язує ниткою отвір і обережно опускає в киплячу воду. Курка ніби сидить в окропі.
— Каструлю варто брати велику, щоб курка потонула у ній, — продовжує господиня. — Вогонь робіть маленький, бо при сильному шкіра може лопнути і страва не вийде. За півтори-дві години вона буде готова.
До фаршированої яйцями курки Раїса Валевна готує домашню локшину. На яйце бере столову ложку води, дрібку солі. Збиває, додає борошно і тонко розкачує. Порізаному на смужки тісту дає час підсохнути, потім варить у підсоленій воді.
— Локшину можна приготувати і про запас, тоді її треба добряче висушити, — пояснює Хуснутдінова.
Коментарі