четвер, 15 вересня 2022 00:25

Після наливки з шовковиці не болить голова

— З пізніх сортів шовковиці виходить не лише смачне варення, але й наливка, — каже 44-річна Валентина Стручак із Рівного. — Має рубіновий колір, легка. Та найголовніше — після неї не болить голова.

Промиває три склянки шовковиці та подрібнює до кашоподібного стану. Для сиропу змішує 300 мл води та три склянки цукру. Доводить до кипіння, охолоджує та поєднує з ягодами. Додає 600 мл горілки. Переливає наливку в скляну ємність і закриває кришкою.

Ставить банку в темне прохолодне місце на два тижні. Щодня збовтує напій, щоб не зіграв. Проціджує наливку крізь кілька шарів марлі та розливає по скляних пляшках. Зберігає в холодильнику.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Після наливки з шовковиці не болить голова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути