понеділок, 02 квітня 2018 07:41

Великодню буженину печуть у мультиварці

Автор: ФОТО з сфйта www.MASTERBUD.DP.UA
  Буженину перед запіканням у мультиварці щільно замотують у фольгу. Так страва не буде пересушена й збереже аромат
Буженину перед запіканням у мультиварці щільно замотують у фольгу. Так страва не буде пересушена й збереже аромат

— На Великдень запікаю м'ясо за день-два. Аби добре охолонуло перед свяченням, — каже 39-річна Марина ­Одерака з міста Полонне Хмельницької області. — Готую буженину в мультиварці. Поставила й забула. І не треба постійно дивитися чи не пригоріла, чи не пересохла.

У гарячу воду кладе 0,5 ч. л. чорного перцю горошком, два лаврових листа, одну паличку кориці та 3 ст. л. солі. Проварює 4 хв. й охолоджує. Очищає і крупно нарізує дві цибулини й лимон. Подрібнює чотири зубчики часнику. Додає в маринад цибулю, часник, лимон, 1 ст. л. меду, 3 ст. л. яблучного оцту, 0,7 л мінеральної газованої води. Перемішує і береться за м'ясо. Миє 1,5 кг свинини. Можна використовувати ошийок, грудинку чи вирізку.

— Я буженину готую з ошийка. Слід купувати м'ясо свині, якій не більш як рік. Воно смачніше й ніжніше.

Кладе м'ясо в маринад і ставить на добу в холодильник. Тоді виймає на тарілку і змащує 2 ст. л. гірчиці. Щільно загортає в кілька шарів фольги. Залишає в холодильнику на годину для маринування. Потім викладає його разом із фольгою в мультиварку. Вмикає режим "випічка" за температури 180°С. Готує 1 год. 15 хв. Після закінчення, залишає м'ясо в мультиварці ще на 15 хв.

— Буженина буде соковита й ароматна. Усі запахи залишаться всередині, бо була щільно замотана.

Запечене м'ясо викладає на тарілку й повністю охолоджує. Потім нарізає порційними шматками й подає до столу з овочами та зеленню.

Курячі рулети загортають у бекон

Олена Батюх, 42 роки, з міста Чигирин Черкаської області готує на свята курячі рулети, запечені в беконі. Начиняє м'яким сиром.

Миє чотири курячих філе й очищує від плівок. Робить надрізи уздовж, але не до ­кінця. Розгортає філе, як книжку, й натирає сіллю і чорним меленим перцем. Бере їх по 1/3 ч. л. Потім трохи відбиває молотком.

— Можна замінити куряче філе на індиче.

Нарізає дві-три гілочки кінзи чи базиліку і кладе в миску. Додає туди 400 г м'якого сиру, яйце і два подрібнені зубчики часнику. Усе перемішує. Вмикає духовку на 180°С. Ріже тонкими скибками 200 г бекону. Кладе на дощечку куряче філе та рівномірно розподіляє сирну начинку. Звертає рулети й загортає їх у бекон. Закріплює зубочистками і викладає на застелене фольгою деко. Запікає в духовці 30 хв. На стіл подає ­гарячими.

Зараз ви читаєте новину «Великодню буженину печуть у мультиварці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути