
— Знаю кілька десятків рецептів окрошки, — каже 29-річна Марія Староконська з Рівного. — Для мене найкраща класична — на квасі.
Очищує по п'ять відварених картоплин і яєць. Нарізує дрібними кубиками. Так само ріже 10 редисок, два свіжих огірки, 300 г вареної ковбаси. Подрібнює по пучку зеленої цибулі та кропу. Змішує інгредієнти, солить.
Заливає 1,5 л квасу та посипає зеленню. Настоює 3 год. Подає зі сметаною.
— Також освіжає окрошка на кефірі, — продовжує Староконська. — Для неї треба заздалегідь зготувати кубики з льоду.
Подрібнює пів пучка кропу. Розкладає у форму для льоду та заливає водою, ставить у морозилку.
Нарізує кубиками дві відварені картоплини та три яйця, шість редисок, 300 г вареної шинки, два огірки. Дрібно нарізує по пучку зеленої цибулі, кропу та дві гілочки кінзи. Перемішує всі інгредієнти, солить і перчить.
Заливає 1,5 л кефіру. Перед подачею додає по кілька кубиків льоду з кропом.
— У таку спеку не можу їсти нічого, крім окрошки, — розповідає киянин Дмитро Зірвенько, 35 років. — Готую на домашній сироватці.
Подрібнює 280 г ковбаси середніми кубиками, по п'ять відварених яєць і картоплин, 200 г редиски, два огірки. Змішує всі інгредієнти, заливає 2 л сироватки та 500 мл кефіру.
Подає зі сметаною та гірчицею. За бажанням страву закислює дрібкою лимонної кислоти. Перед подачею посипає зеленню.
— Окрошку заливаю мінералкою та кефіром, — говорить 37-річна Юлія СИМОНЧУК із Луцька. — Ковбасу замінюю курячим філе.
Нарізує кубиками 100 г огірків, три відварених яйця, 150 г обсмаженого курячого філе, 80 г редису. Подрібнює по пучку кропу та петрушки. Два відварені яєчні жовтки змішує з кропом, дрібкою солі, 20 г гірчиці. Заливає 200 мл мінералки та 400 мл кефіру. Змішує всі інгредієнти. Посипає сіллю і ставить у холодильник щонайменше на годину, краще — на ніч, щоб страва настоялася.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Коментарі