понеділок, 16 липня 2018 06:20

Обсмажену локшину посипають подрібненими горіхами

Автор: WWW.BEECOOK.NET
  Локшину по-азіатськи готують у ­казані 12 ­хвилин. Подають гарячою на широкій тарілці. Посипають свіжою петрушкою та кеш’ю
Локшину по-азіатськи готують у ­казані 12 ­хвилин. Подають гарячою на широкій тарілці. Посипають свіжою петрушкою та кеш’ю

— Захоплююсь східною культурою. Люблю їхню кухню, — каже 37-річна Анна Березюк із Києва. — Влітку готую страву в азійському стилі, до неї можна додати всі овочі, які під руками. Ситна й смачна.

Вибирає шматок нежирної свинини вагою 300 г. Ріже тонкими смужками.

— Чим тонше порізати, тим краще замаринується м'ясо й швидше засмажиться. Чотири зубчики часнику й 30 г імбиру ріжу дрібними кубиками. Додаю до м'яса. Вливаю по 30 грамів соєвого соусу й кунжутної олії. Остання не є обов'язковою, але додає особливого смаку страві.

Ретельно перемішує. Ріже шість цибулин півкільцями. Дві морквини шинкує тонкими довгими брусками.

— Беру два болгарські перці. Найкраще червоний і жовтий. Так гарніше. Краю тонкими смужками. Подрібнюю п'ять зубчиків часнику, 30 грамів кеш'ю чи інших горіхів і один перець чилі. Відварюю локшину. Додасть ситності страві. Обираю яєчну, хоча можна замінити звичайними спагеті, — говорить Анна Березюк.

400 г яєчної локшини відварює 5 хв. у посоленій воді.

— Головне, не переварити. Промиваю під холодною проточною водою. Наступний етап — саме приготування. Треба обсмажувати в казані. Якщо його нема, візьміть глибоку чавунну каструлю. Вливаю 60 мілілітрів олії, розігріваю. Висипаю м'ясо.

Обсмажує 3–4 хв. на сильному вогні. Постійно помішує.

— Кладу моркву й смажу 2 хвилини. Викладаю цибулю, трохи підсмажую. Додаю болгарський перець. Смажу 2–3 хвилини. Постійно все помішую. Кладу часник, кеш'ю й перець чилі. Тримаю на вогні ще 30 секунд. Висипаю одну столову ложку цукру, вливаю 50 мілілітрів соєвого соусу, перемішую і викладаю відварену локшину. Добре перемішую і за хвилину знімаю з вогню.

Страву можна приготувати за 12 хв. Більше часу займає нарізання складників.

— М'ясо з локшиною смачне і ароматне. Кольорові овочі роблять страву яскравою. Це чудовий варіант для відпочинку компанії на дачі. Подаю на широкому блюді. Посипаю кеш'ю та свіжою петрушкою, — каже Анна Березюк.

Зараз ви читаєте новину «Обсмажену локшину посипають подрібненими горіхами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути