— Захоплююсь східною культурою. Люблю їхню кухню, — каже 37-річна Анна Березюк із Києва. — Влітку готую страву в азійському стилі, до неї можна додати всі овочі, які під руками. Ситна й смачна.
Вибирає шматок нежирної свинини вагою 300 г. Ріже тонкими смужками.
— Чим тонше порізати, тим краще замаринується м'ясо й швидше засмажиться. Чотири зубчики часнику й 30 г імбиру ріжу дрібними кубиками. Додаю до м'яса. Вливаю по 30 грамів соєвого соусу й кунжутної олії. Остання не є обов'язковою, але додає особливого смаку страві.
Ретельно перемішує. Ріже шість цибулин півкільцями. Дві морквини шинкує тонкими довгими брусками.
— Беру два болгарські перці. Найкраще червоний і жовтий. Так гарніше. Краю тонкими смужками. Подрібнюю п'ять зубчиків часнику, 30 грамів кеш'ю чи інших горіхів і один перець чилі. Відварюю локшину. Додасть ситності страві. Обираю яєчну, хоча можна замінити звичайними спагеті, — говорить Анна Березюк.
400 г яєчної локшини відварює 5 хв. у посоленій воді.
— Головне, не переварити. Промиваю під холодною проточною водою. Наступний етап — саме приготування. Треба обсмажувати в казані. Якщо його нема, візьміть глибоку чавунну каструлю. Вливаю 60 мілілітрів олії, розігріваю. Висипаю м'ясо.
Обсмажує 3–4 хв. на сильному вогні. Постійно помішує.
— Кладу моркву й смажу 2 хвилини. Викладаю цибулю, трохи підсмажую. Додаю болгарський перець. Смажу 2–3 хвилини. Постійно все помішую. Кладу часник, кеш'ю й перець чилі. Тримаю на вогні ще 30 секунд. Висипаю одну столову ложку цукру, вливаю 50 мілілітрів соєвого соусу, перемішую і викладаю відварену локшину. Добре перемішую і за хвилину знімаю з вогню.
Страву можна приготувати за 12 хв. Більше часу займає нарізання складників.
— М'ясо з локшиною смачне і ароматне. Кольорові овочі роблять страву яскравою. Це чудовий варіант для відпочинку компанії на дачі. Подаю на широкому блюді. Посипаю кеш'ю та свіжою петрушкою, — каже Анна Березюк.
Коментарі